Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Anketa IN2STEMPO

V okviru mednarodnega projekta IN2STEMPO se na progah slovenskega železniškega omrežja izvaja testiranje sistema prikaza zasedenosti vlaka (PCS) in stacionarne validacije elektronskih vozovnic v vlaku (OBTVS). Testiranje poteka na vožnjah testne potniške garniture Siemens Desiro 312. Testiranje izvajajo Slovenske železnice, SŽ-Potniški promet in Prometni institut Ljubljana. Zbrane podatke bomo uporabili za izboljšanje učinkovitosti in prijaznosti sodobnih sistemov, ki jih bomo v prihodnje ponudili na vozilih in postajah ter postajališčih na slovenskem železniškem omrežju.

Pri izpolnjevanju izberite eno ali več ponujenih možnosti.