Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Celje in celjski grofje

Zanimiva ideja za izlet je tudi potovanje v Celje, tretje največje mesto v Sloveniji. Na pot se lahko podate z vlakom. Ponujamo vam pestre programe, ki vključujejo strokovno vodenje ogleda znamenitosti mesta, vinske kleti, mednarodnega sejma, prevoz do nakupovalnih središč, vožnjo z ladjico, kosilo in drugo.

Zakaj v Celje?

Celje, mesto ob Savinji, se ponaša z bogato zgodovino, ki je še posebno blestela v času dinastije celjskih grofov. Nanje spominja celjski Stari grad, s katerega je čudovit razgled na mesto in okolico. Staro mestno jedro je še vedno lepo ohranjeno in sprehod skozi mesto nam pričara zgodovino.

Program A

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • s posebnim avtobusom na celjski Stari grad,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom znamenitosti Pokrajinskega muzeja,
 • po dogovoru kosilo.

Opis programa

Z vlakom do Celja, kjer vas bo čakal avtobus in vas odpeljal na Stari grad.

Na gradu vam bodo pripravili srednjeveški sprejem ter ogled gradu z vodnikom. Sledil bo ogled mesta in Pokrajinskega muzeja, kjer hranijo sledove življenja na Celjskem od prazgodovine pa do konca 1. svetovne vojne (Arheološka razstava z lapiderjem na prostem, razstava svetovne popotnice Alme Karlin). Lahko pa si ogledate tudi razstavo Da dol padeš – oteta dediščina zadnjih desetih let.

Na jezeru in v njegovi okolici bomo preživeli zanimivo popoldne. Najprej se bomo peljali z ladjo Jezerska kraljica po jezeru, kapitan vas bo seznanil z življenjem v jezeru in okoli njega. Spoznali bomo Ribiški kot, Čolnarno in druge skrite predele jezera. Po vožnji pa vam po želji pripravimo kosilo ali malico.

Program B

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • s posebnim avtobusom na celjski Stari grad,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom Muzeja novejše zgodovine s stalno razstavo Živeti v Celju in otroškega muzeja Hermanov brlog.
Opis programa

Program je namenjen mladim in najmlajšim.

Najmlajše v Celju pričakuje prijazni lisjaček Herman, ki v svojem brlogu otroke skozi igro pelje v odrasli svet. V edinem otroškem muzeju v Sloveniji se vsako leto zamenja razstava. Tako so otroci skupaj s Hermanom že spoznali denar in izvedeli vse o športu, trenutno pa spoznavajo naravo in živali. Jeseni se je na gradu odprla edina otroška galerija, kjer so predstavljena dela mladih iz vse Evrope.

Program C

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom znamenitosti Pokrajinskega muzeja in Steklenega fotografskega ateljeja Josipa Pelikana,
 • s posebnim avtobusom do Zdravilišča Dobrna,
 • večerja v kleti vile Higiea.
Opis programa

Za malo manj mlade smo pripravili ogled Zdravilišča Dobrna. Vožnja z vodnikom do Dobrne, ogled Zdraviliškega parka in stavb, ki zaokrožujejo njegovo podobo: Zdraviliški dom, Vila Švicarija, Gospodarska hiša, Vila Higiea, Hiša na trati, Huba. Sledi sprejem v Toplicah Dobrna, kjer nas bodo pozdravili z zeliščnimi čaji in nam predstavili Kneipovo terapijo in samo zdravilišče. Terapija je sestavljena iz petih področij delovanja, ki jih na Dobrni v celoti izvajajo: hidroterapije, zdrave prehrane, zeliščarstva, terapije gibanja in psihoterapije. Sledi kopanje v bazenu ali kabinah zdravilišča, zvečer pa vas bodo pogostili s Sebastianovo večerjo v kleti vile Higiea.

Cenik

Cena je odvisna od izbranega programa ter razdalje od začetne železniške postaje do Celja.

V ceno so všteti: prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Celja in nazaj,
vsebina programa,
strokovno vodenje ogleda,
avtobusni prevoz,
vstopnine za muzeje in stari grad.
Doplačila: vožnja z ladjico pri programu A
kosilo po predhodnem dogovoru
vstopnine
pokušina vina v vinski kleti zdravilišča Dobrna,
obisk mednarodnega obrtnega sejma v septembru
prevoz do nakupovalnega središča Tuš, Mercator, športnega centra in kino kompleksa Planeta Tuš in Kolosej Mercator.
Število oseb: Najmanj 20.
Ciljne skupine: Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.
Termini: Vse leto ob ponedeljkih, torkih, sredah, četrtkih, sobotah in nedeljah.
(ladjica po Šmartinskem jezeru od maja do septembra).
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni začetne železniške postaje ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.