S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Celje in celjski grofje

Zanimiva ideja za izlet je tudi potovanje v Celje, tretje največje mesto v Sloveniji. Na pot se lahko podate z vlakom. Ponujamo vam pestre programe, ki vključujejo strokovno vodenje ogleda znamenitosti mesta, vinske kleti, mednarodnega sejma, prevoz do nakupovalnih središč, vožnjo z ladjico, kosilo in drugo.

Zakaj v Celje?

Celje, mesto ob Savinji, se ponaša z bogato zgodovino, ki je še posebno blestela v času dinastije celjskih grofov. Nanje spominja celjski Stari grad, s katerega je čudovit razgled na mesto in okolico. Staro mestno jedro je še vedno lepo ohranjeno in sprehod skozi mesto nam pričara zgodovino.

Program A

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • s posebnim avtobusom na celjski Stari grad,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom znamenitosti Pokrajinskega muzeja,
 • po dogovoru kosilo.

Opis programa

Z vlakom do Celja, kjer vas bo čakal avtobus in vas odpeljal na Stari grad.

Na gradu vam bodo pripravili srednjeveški sprejem ter ogled gradu z vodnikom. Sledil bo ogled mesta in Pokrajinskega muzeja, kjer hranijo sledove življenja na Celjskem od prazgodovine pa do konca 1. svetovne vojne (Arheološka razstava z lapiderjem na prostem, razstava svetovne popotnice Alme Karlin). Lahko pa si ogledate tudi razstavo Da dol padeš – oteta dediščina zadnjih desetih let.

Na jezeru in v njegovi okolici bomo preživeli zanimivo popoldne. Najprej se bomo peljali z ladjo Jezerska kraljica po jezeru, kapitan vas bo seznanil z življenjem v jezeru in okoli njega. Spoznali bomo Ribiški kot, Čolnarno in druge skrite predele jezera. Po vožnji pa vam po želji pripravimo kosilo ali malico.

Program B

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • s posebnim avtobusom na celjski Stari grad,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom Muzeja novejše zgodovine s stalno razstavo Živeti v Celju in otroškega muzeja Hermanov brlog.
Opis programa

Program je namenjen mladim in najmlajšim.

Najmlajše v Celju pričakuje prijazni lisjaček Herman, ki v svojem brlogu otroke skozi igro pelje v odrasli svet. V edinem otroškem muzeju v Sloveniji se vsako leto zamenja razstava. Tako so otroci skupaj s Hermanom že spoznali denar in izvedeli vse o športu, trenutno pa spoznavajo naravo in živali. Jeseni se je na gradu odprla edina otroška galerija, kjer so predstavljena dela mladih iz vse Evrope.

Program C

 • Z vlakom do Celja in nazaj,
 • sprehod skozi mestno jedro z ogledom znamenitosti Pokrajinskega muzeja in Steklenega fotografskega ateljeja Josipa Pelikana,
 • s posebnim avtobusom do Zdravilišča Dobrna,
 • večerja v kleti vile Higiea.
Opis programa

Za malo manj mlade smo pripravili ogled Zdravilišča Dobrna. Vožnja z vodnikom do Dobrne, ogled Zdraviliškega parka in stavb, ki zaokrožujejo njegovo podobo: Zdraviliški dom, Vila Švicarija, Gospodarska hiša, Vila Higiea, Hiša na trati, Huba. Sledi sprejem v Toplicah Dobrna, kjer nas bodo pozdravili z zeliščnimi čaji in nam predstavili Kneipovo terapijo in samo zdravilišče. Terapija je sestavljena iz petih področij delovanja, ki jih na Dobrni v celoti izvajajo: hidroterapije, zdrave prehrane, zeliščarstva, terapije gibanja in psihoterapije. Sledi kopanje v bazenu ali kabinah zdravilišča, zvečer pa vas bodo pogostili s Sebastianovo večerjo v kleti vile Higiea.

Cenik

Cena je odvisna od izbranega programa ter razdalje od začetne železniške postaje do Celja.

V ceno so všteti: prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Celja in nazaj,
vsebina programa,
strokovno vodenje ogleda,
avtobusni prevoz,
vstopnine za muzeje in stari grad.
Doplačila: vožnja z ladjico pri programu A
kosilo po predhodnem dogovoru
vstopnine
pokušina vina v vinski kleti zdravilišča Dobrna,
obisk mednarodnega obrtnega sejma v septembru
prevoz do nakupovalnega središča Tuš, Mercator, športnega centra in kino kompleksa Planeta Tuš in Kolosej Mercator.
Število oseb: Najmanj 20.
Ciljne skupine: Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.
Termini: Vse leto ob ponedeljkih, torkih, sredah, četrtkih, sobotah in nedeljah.
(ladjica po Šmartinskem jezeru od maja do septembra).
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni začetne železniške postaje ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.