S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

City Star International

 Potovanja v evropske države

Vozovnica je namenjena za potovanje iz Slovenije:

Za povratna potovanja posameznikov in skupin v Srbijo in na Hrvaško veljajo za skupine do 5 potnikov naslednji popusti:

  • prvi potnik plača polno ceno,
  • za potovanje v Srbijo imajo otroci od 6. do dopolnjenega 12. leta starosti 75 % popusta,
  • za potovanje na Hrvaško imajo otroci v starosti do 6. let ter otroci v starosti od 6. do 15. let, ki potujejo v spremstvu staršev ali starih staršev, brezplačen prevoz.

Veljavnost vozovnic

Vozovnice po ponudbi City Star za povratna potovanja v Srbijo in na Hrvaško veljajo en mesec, potovanja pa so dovoljena vse dni – brez časovnih omejitev.

Vozovnice za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko ali Slovaško, se izdajajo za enosmerna in povratna potovanja v 1. in 2, razredu za posamezne potnike, mini skupine (2-5 oseb), otroke (6 -15 let starosti) in pse. Cena povratnega potovanja je dvojna cena enosmernega potovanja.

Cene vozovnic

Cene vozovnic so pavšalne – conske, višina je določena pavšalno ali po kilometrski coni

  • otrok od 6 do 15 let plača 50 % od cene za odraslo osebo,
  • za psa se plača 50 % od cene 2. razreda za odraslo osebo, ne glede na razred potovanja odrasle osebe.

Cena vozovnice je seštevek cen v prevozu sodelujočih železnic.

Obstajata 2 nivoja cen, prvi nivo predstavlja ceno za potovanje v cenejšem kontingentu mest (nivo 1) in drugi za potovanje v kontingentu mest z višjo ceno (nivo 2).

Število vozovnic

Število vozovnic po ponudbi City Star za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko ali Slovaško je omejeno. Vozovnice veljajo 1 mesec, potovanje je dovoljeno vse dni v tednu. Na čezmejnih vlakih je dovoljeno potovati le tisti dan in z vlakom, za katerega je izdana brezplačna rezervacija.

Če brezplačnih rezervacij ni mogoče izdati, vozovnice po ponudbi City Star ni mogoče kupiti.