Direktna povezava Maribor/Celje/Ljubljana – Trst

Tudi potniki iz Maribora, Celja … imajo priložnost neposrednega potovanja v Trst. Od tam pa se lahko s hitrimi vlaki Frecciarossa zapeljete v smeri Benetk, Padove, Milana, Torina, Bologne, Firenc, Rima …

Vozni red

Velja od 11. 12. 2022.

V primeru del na progah lahko pride do sprememb. Pred potovanjem zato preverite aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Maribor-Trieste (Trst)
Postaja EC 151 / 134
Opombe:


Vozni red velja od 11. 12. 2022.Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.

 

Za postaje v Sloveniji je naveden čas odhoda vlaka s postaje, pri tujih postajah je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Maribor 11.45
Celje 12.39
Zidani Most 13.05
Ljubljana 14.28
Postojna 15.31
Divača 16.05
Sežana 16.15
Villa Opicina 16.26
Trst / Trieste Centrale 17.16
Trieste (Trst) – Maribor
Postaja EC 135 / 150
Opombe:


Vozni red velja od 11. 12. 2022.Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.

 

Za postaje v tujini je naveden čas odhoda vlaka s postaje, za postaje v Sloveniji je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Trst / Trieste Centrale 12.52
Villa Opicina 13.38
Sežana 13.49
Divača 13.59
Postojna 14.33
Ljubljana 15.40
Zidani Most 16.59
Celje 17.23
Maribor 18.16

Cene vozovnic (2. razred)

Relacija Cena v EUR
Redna cena Nizkocenovna ponudba od*
Maribor / Celje / Zidani Most / Trst 16,60 15,30
Ljubljana – Trst 11,80 9,90
* Navedene so cene najcenejših vozovnic.

 

Cene veljajo za potovanje ene osebe, v eno smer. V cenah vozovnic je vključena tudi rezervacija sedeža. Število vozovnic po nizkocenovnih ponudbah je omejeno in velja za potovanje v 2. razredu. Zagotovite si najnižjo ceno vozovnice s pravočasnim nakupom, lahko že 6 mesecev pred potovanjem. Prestop v višji razred ni mogoč. Vozovnice veljajo za dan in vlak, za katerega so bile izdane in so na voljo do zasedbe razpoložljivih mest. Povračilo ali zamenjava vozovnice ni mogoče. O razpoložljivosti vozovnic nizkocenovnih ponudb se lahko pozanimate na mednarodnih blagajnah. Preko telefona ni mogoče dobiti informacij o razpoložljivosti nizkocenovnih ponudb.

Potnikom priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji oz. v času prodaje vozovnic na potniških blagajnah. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj. Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

 

Namig: zakaj na izlet v Trst?

Za Trst pravijo, da ima dve duši – trdo gorsko in mehko romantično sredozemsko. Ujeto med skalnato goro in morjem je mesto nema priča preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki se prepletajo na vsakem koraku. Zgodovinske sledi pričajo, da so bili ti kraji naseljeni že 2000 let pr. n. št. Prek njih so prehajali številni osvajalci, plenili in gradili – nam pa zapustili izjemne najdbe in kulturne spomenike. V Trstu so se vedno mešale kulture, rase, vere … v kavarnah Trsta je posedal James Joyce, obiskal ga je Napoleon, pečat Slovencev, ki so ga pustili v Trstu, pa je viden še danes. Ob obisku mesta ne spreglejte gradu Miramare. Snežno bel, tik nad morjem, da valovi pljuskajo v njegove temelje, priča o ljubezni med Maximillianom in Charlotto.

Še dobro, da smo se rešili nekdanje »manije« nakupovanja v Trstu, ker se sedaj ob obisku lahko posvetimo samemu mestu in odkrivamo izjemne trge, prelepe palače, muzeje, da ne omenjamo kavarn in sladoleda … kava in Trst pa sta neločljivo povezana od nekdaj. Mesto je polno kavarn, zgodovinskih in še vedno delujočih, ki so že od nekdaj kraj, kjer se srečujejo meščani, obiskovalci, pisatelji, umetniki, intelektualci, boemi … in za vsakogar se najde kotiček in skodelica prave dišeče kave … če ne verjamete … preverite v Caffe Tommaseo ali San Marco, ne smemo pozabiti na Caffe degli Specchi, lokal Knulp ali na kavarno Tergesteo. V Trstu ne manjka tudi slaščičarn (še sreča!), ponudba sladoledov je legendarna. Nekateri stavijo na sladoled v Gelaterii Zampoli, drugim je najboljši sladoled v Gelaterii Grom. Vsakomur po želji!

Za bolj »konkretne« okuse v pa zavijte v Buffet da Pepi ali pa v vinoteko Nanut, na morsko malico skočite v stari del mesta v SaluMare, za klasične okuse je tu restavracija Scabar, na glavnem trgu pa vas čaka še tržaška znamenitost Harry’s Bar.

Naj nam bo oproščeno, ker omenjamo le nekatere tržaške kavarne in restavracije, v mestu jih je seveda še veliko in si vsekakor zaslužijo, da jih poiščete in odkrijete tudi sami …

V Trst se lahko zapeljete tudi z drugimi vlaki:

Trst, letališče Trst, Palmanova, Videm (Udine)