Do slovenskega bisera z vlakom #video

Pred vami je prav zabavna družinska prigoda, pri kateri imajo glavno besedo romantika, razgibana pustolovščina in zelo sladka razvada. Čas je za malo drugačen izlet na Bled!

Z vlakom na Bled: tako preprosto in polno doživetij!

Veselo pričakovanje narašča iz minuto v minuto. Ko se sprevodnik približa vagonu in spusti prve potnike na vlak, se v otroških očeh zažari posebna iskrica radovednosti in veselja, da se tokrat odpravljajo na malo drugačen izlet, ki bo od prvega trenutka prežet s čisto pravo raziskovalno avanturo.

Mlada družina se je odločila, da bo konec tedna izkoristila za obisk prečudovitega Bleda – pa ne z avtomobilom. Po priporočilih prijateljev so se do dnevnega cilja odpravili kar z vlakom. Kot prvo so se izognili gneči na avtocesti in kot drugo, kar je še pomembnejše: prava avantura se je začela že med vožnjo.

Na vlaku je vedno zabavno

Vožnja z vlakom je prava mešanica različnih doživetij. Ker je tih in ravno prav hiter, so lahko opazovali okolico in lepote Slovenije, ki se izmenjujejo med vožnjo. Najprej kratek pozdrav mestu, potem pa naprej proti Gorenjski s pisanim razgled, ki ga zaznamujejo neskončni pašniki, gozdovi, pogledi na gore in ne nazadnje utrinki mest, skozi katere se vlak počasi zapelje. To je bila prava mala učna ura zemljepisa in prava opazovalna igra, v kateri je zmagal tisti, ki je na poti preštel največ krav.

Pa ne samo to, med vožnjo so imeli dovolj časa za vse najrazličnejše dejavnosti: mama je končno prebrala knjigo, očka je v časopisu prebral zadnje novice iz sveta športa, otroka pa sta ta čas izkoristila za različne dejavnosti: od barvanja, risanja do igranja z najljubšimi igračami. Skupaj z mami in očkom so klepetali ter še malo vadili nekaj najljubših pesmi. To je bil res pravi družinski “teambuilding”!

Hitro na cilju: slovenski biser z vrha!

Pot je minila hitro in pravo presenečenje je družino čakalo že na postaji na Bledu. Ljubka in urejena postaja, ki te za trenutek popelje v čisto druge čase in ki stoji na vrhu griča, jih je očarala. Že takoj se je odprl pogled na jezero, do koder pelje kratka potka.

V nekaj minutah so bili pri jezeru in veselje se je nadaljevalo: hranjenje labodov, štetje ribic, iskanje žabic na lokvanjih, namakanje nogic v osvežujoči vodi in prosto tekanje – da, tudi bosih nog!

Priložnosti za spominske fotografije in zabavne selfije ni manjkalo. Bled je vreden tudi najboljših filmskih scenarijev.

Po dolgem raziskovalnem sprehodu so želodčki zakrulili, napočil je čas za slastno malico. In na Bledu je seveda najboljša malica sladka! Na terasi Kavarne Park s čudovitim razgledom na celo jezero, otok in veličastni grad si je družina privoščila blejsko klasiko – kremšnito. Izlet se ne bi mogel končati bolj popolno!

Bled ponuja še veliko več

Če bi radi na Bledu doživeli še več, pa brez skrbi, ta gorenjski biser ponuja veliko različnih možnosti. Vsekakor priporočamo izlet s pletno do otoka ali romantično vožnjo s kočijo. V neposredni bližini so še pustolovski park, poletno sankališče in minigolf. Poleti se na Bled odpravite tudi samo na osvežitev na kopališču in sončenje, lahko pa se preizkusite v različnih vodnih športih v Savi.

Pot z vlakom je vedno nekaj posebnega!

Odkrijte vse slovenske bisere kar z vlakom, ki vas bo popeljal do najrazličnejših kotičkov naše države. Zakaj si ne bi to poletje postavili posebnega izziva in spoznali od blizu vsaj pet slovenskih biserov? Slovenske železnice vam bodo pri tem olajšale pot, saj so to poletje pripravile posebno ponudbo: ob sobotah, nedeljah in praznikih boste lahko samo z eno vozovnico opravili neomejeno število voženj z vlakom v drugem razredu.

Cena vozovnica IZLETka je za odraslega 15 evrov, za otroka od 6. do 12. leta starosti pa 7,50 evra.

Vozovnica bo veljala pet dni, s tem da mora biti prvi dan potovanja sobota, nedelja ali praznik. Ob delovnih dneh IZLETka ne bo veljala, brez skrbi pa jo je mogoče uporabiti na praznik, ki sledi koncu tedna, tudi če je vmes dan ali dva presledka.

Za družine še ceneje

Imetniki kartice ugodnosti SŽ Družine bodo lahko pri nakupu vozovnice IZLETka izkoristili dodatne ugodnosti. Družinsko pavšalno vozovnico bo mogoče kupiti za do deset oseb, vpisanih na SŽ kartici ugodnosti – DRUŽINE.

Cena pavšalne vozovnice Družinska IZLETka bo za družinsko potovanje znašala 30 evrov.

Veljala bo pet dni, s tem da se mora potovanje začeti na soboto, nedeljo ali praznik. Da bi družina lahko izkoristila ponudbo, mora biti najmanj ena oseba starejša od dvanajst let, vsaj en otrok pa mlajši od dvanajst let.

Nova ponudba »ZLATKA«

Ponudba ZLATKA omogoča ugodna potovanja v zlatih letih. Posamezniki, starejši od 65 let, lahko z vozovnico Zlatka leto dni neomejeno potujejo po vseh progah v Sloveniji.

Cena za posamezno vozovnico je 299 €. Dve vozovnici, kupljeni skupaj, pa staneta 499 €. Vozovnica velja vsak dan, na vseh progah in za neomejeno razdaljo. Strošek potovanja na dan je tako ne glede na relacijo zgolj 82 centov.