Druge destinacije

V rubriki Tujina najdete predloge najbolj ugodnih povezav v Avtrijo, Nemčijo, Švico, Češko, Srbijo, Italijo, Madžarsko, Turčijo in na Hrvaško. Če želite potovati s kakšno drugo povezavo, kot smo jo predlagali, si lahko sestavite vozni red po vaših željah s pomočjo iskalnika mednarodnega voznega reda in s pomočjo programa Google Transit.

Z vlaki pa se lahko potuje tudi v Bolgarijo, Črno Goro, na Dansko, v Makedonijo, na Nizozemsko, Slovaško in v druge države. Povezave s cenami si lahko prav tako ogledate v mednarodnem voznem redu.

Vozovnice si priskrbite že v Sloveniji

Na mednarodnih potniških blagajnah lahko kupite vozovnice za potovanja v vse evropske države tudi 2 meseca pred odhodom. Če se v tujino odpravljate z avtomobilom ali kakšnim drugim prevoznim sredstvom, v tujini pa si želite del poti nadaljevati z vlakom, lahko, da ne bi bilo kakšnih presenečenj in bo vaše potovanje bolj predvidljivo, že pri nas kupite vozovnice za notranje relacije (t.i. delne relacije), ter rezervacije za hitre vlake (Thalys, TGV, ICE,…), prav tako tudi vozovnice in rezervacije za spalnike in ležalnike.