Si želite vzeti dan zase in uživati v prebiranju knjig? Potem je lahko izlet z vlakom v Frankfurt čudovita izkušnja. Čas na vlaku lahko izkoristite za mirno branje knjige in sproščujoče poglede na pokrajino, ki drsi mimo oken. V Frankfurtu pa obiščete knjižni sejem in uživate v raziskovanju literature.

Frankfurt je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji. Za Frankfurt velja, da je denarno, sejemsko in transportno središče Evrope. Vendar pa Frankfurt ni le poslovno mesto, je tudi kulturno središče Tu je dom velikega pesnika Johanna Wolfganga Goetheja, ki mu je v mestu posvečena tudi univerza. Ob reki Majni pa si sledijo muzeji na t.i. muzejskem bregu (Museumsufer). In prav tukaj, v Frankfurtu se bo od torka 17. do petka 20. oktobra odvil tradicionalni Frankfurtski knjižni sejem, na katerem je Slovenija častna gostja.

Z vlakom na knjižni sejem v Frankfurt že od 27,90 evrov

Med Ljubljano in Frankfurtom je vsak dan na voljo 9 povezav z vlaki. Podrobnejše informacije o voznih redih vlakov in potrebnih prestopih do Frankfurta in nazaj lahko preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda na spletni strani Slovenskih železnic. Lahko izbirate med dnevnimi ali nočnimi povezavami. Čas potovanja z nočnim vlakom lahko izkoristite za počitek v spalniku ali ležalniku in tako zjutraj spočiti začnete dan v mestu. Če ste z nakupom vozovnice dovolj zgodnji, že 6 mesecev pred potovanjem, boste lahko iz katerega koli kraja v Sloveniji v Frankfurt (kot tudi v kateri koli drugi kraj v Nemčiji) potovali že od 27,90* evrov.

* Cene vozovnic so variabilne in se spreminjajo glede na razpoložljivost posameznega nivoja cene, odvisno od časa poizvedovanja ali dneva nakupa. Razpon cen nizkocenovnih vozovnic je od 27,90 do 159,90 EUR – ko so vozovnice po določeni ceni prodane, sistem avtomatsko ponudi naslednjo dostopno ceno.

Več informacij o potovanju z vlakom:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].