Tokrat na železniški postaji Novo mesto – V četrtek, 21. septembra ob 17.30 uri

 

Moda je kot kulturni fenomen sodobnega časa postala sestavni del življenjskega sloga ljudi. Je tudi sestavni del novomeškega dogajanja, saj bo letos Novo mesto moda preplavila že 7. leto, na dogodku Mestna modna revija. Tudi letošnji dogodek bo kot vedno poseben, saj se  bo odvil v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, na Železniški postaji Novo mesto.

To je že peta lokacija, ki bo gostila Mestno modno revijo. Želja organizatorjev je namreč, da poleg visoke mode, Novomeščankam in Novomeščanom ter drugim obiskovalcem razkriva tudi manj znane kotičke Novega mesta, ki jih je mogoče uporabiti v različne namene. Tako bo letošnja lokacija ponovno unikatna. Letošnjo lokacijo in sodelovanje s Slovenskimi železnicami lahko razumemo tudi kot promocijo vožnje z vlakom, kot oblike trajnostne mobilnosti.

Kot vsako leto, se bo tudi letos na modni reviji predstavilo več modnih oblikovalcev.  Svoje kolekcije bodo predstavile kreatorke: Ane Jelinič, sestri Mia Aleksandra in Mateja Lukač, ki delujeta pod blagovno znamko M. Fiction, Nikato ter mlada oblikovalka Gaja Bassanese.

Na istem dogodku pa se bo odvila tudi razstava oblačil študentke modnega oblikovanja Maše Macedoni in re-design oblačil Konf, ki ima svoj butik ponovne uporabe tudi v centru Novega mesta.

 

Dogodek organizirata Studio ANA in producent Youma Events. Več informacij: Mestna modna revija

 

Vstop na dogodek bo mogoč le z vabilom, letos pa je na voljo tudi omejeno število vstopnic.

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

 

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].