Med 13. in 16. julijem bo v Laškem spet veselo, zabavno in predvsem glasbeno vzdušje. Festival Pivo in cvetje bo uradno odprl vrata že v sredo, 13. julija, z razstavo pivo za sabo – Beer to go…  Na razstavi bo prikazana najbolj priročna embalaža za pivo, kadar ga nesemo s sabo na izlet, piknik, potovanje … pločevinka.

V Laškem se bodo v dneh festivala zvrstili številni vrhunski in uveljavljeni domači ter tuji glasbeni gostje: Level 42, Samantha Fox,  Airbourne, Riblja Čorba, Ugly Kid Joe ter številni drugi: za slovensko plat festivalske medalje bodo poskrbeli Dan D, Šank Rock, Nude, Hamo&TRibute 2 Love, Modrijani, Jan Plestenjak … Več o programu festivala najdete na spletni strani – Nastopajoči.

Vstopnice za festival Pivo in cvetje

Enodnevna (polna cena) vstopnica 15, tridnevna 30 (polna cena) evrov – več informacij najdete na – Pivoincvetje.

Na Slovenskih železnicah smo tudi letos poskrbeli, da se boste lahko do središča zabave in glasbenega razvajanja odpeljali z vlaki in se seveda varno vrnili domov. Nekateri vlaki bodo do Laškega in nazaj vozili daljši (podaljšane garniture) kot običajno, hkrati pa smo dodali tudi številne izredne vlake.

Vozni redi

Vozne rede rednih in izrednih vlakov vlakov najdete na iskalniku voznega reda www.slo-zeleznice.si.

Vozni redi vlakov za obiskovalce prireditve Pivo in Cvetje:

Celje – Laško – Celje Potniski_fotografijepotniski_pdfVR_PIC_2017a.pdf

Maribor -Laško – Maribor Potniski_fotografijepotniski_pdfVR_PIC_2017d.pdf

(Zagreb, Dobova) – Sevnica – Laško – Sevnica (Dobova, Zagreb)  Potniski_fotografijepotniski_pdfVR_PIC_2017c.pdf

Ljubljana – Laško – Ljubljana Potniski_fotografijepotniski_pdfVRR_PIC_2017b.pdf

 

Cene vozovnic

Za potovanje z rednimi in izrednimi vlaki s postaj Ponikve, Sevnice in Trbovelj v Laško veljajo za redne in izredne vlake posebne povratne vozovnice po enotni ceni 4,50 evrov. Za potovanje z drugih železniških postaj do Laškega priporočamo ponudbo Turist vikend s 30 odstotkov cenejšimi povratnimi vozovnicami.

Kot običajno so vam na voljo še naslednji popusti:

•starejši od 60 let in upokojenci s kartico ugodnosti Seniorji – 30 % popusta od ponedeljka do petka ter 50 % popusta ob sobotah, nedeljah in praznikih;

•otroci od 6. do 12. leta – 50 % popusta;

•družine s kartico ugodnosti Družine – 40 % popusta ter brezplačno za otroke do 12. leta.

Nakup vozovnic že v predprodaji

V dneh festivala bo na nekaterih železniških postajah podaljšan delovni čas blagajn. Vseeno pa vam priporočamo, da si vozovnice kupite v predprodaji in se tako zanesljivo izognete gneči.

Rdeči karton

Med prireditvijo Pivo in cvetje bo pod okriljem Pivovarne Laško, Sekcije za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Laško, Policije in Slovenskih železnic potekala akcija »Če pijem, grem z vlakom«. Na prireditvi bo na mestu z oznako maligan party mogoč preizkus z alkotestom. Tisti, ki vam bo test pokazal previsoko vsebnost alkohola, boste prejeli rdeči karton, ki ga boste lahko na prodajnem mestu Slovenskih železnic zamenjali za brezplačno vozovnico, in se tako varno odpeljali domov. Vozovnica velja za 2. razred vseh vlakov, razen za vlake ICS.

Vse podrobnejše informacije o voznih redih in popustih dobite tudi:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
  • po elektronski pošti [email protected].

 

Potovanje z vlakom v evropska mesta.