Veliki koncert Godbe Slovenskih železnic in Balkan boys
Koncert Godbe Slovenskih železnic in Balkan Boys je pravo glasbeno doživetje, ki združuje tradicionalno slovensko glasbeno dediščino z živahnimi ritmi Balkana.

 

Več informacij in vstopnice lahko najdete na spletni strani Cankarjevega doma.

 

Do Ljubljane lahko enostavno potujete z vlakom. Od glavne železniške postaje do Cankarjevega doma vas loči le dobrih 20 minut prijetne hoje po prazničnih ljubljanskih ulicah.

 

Vozne rede vlakov si lahko ogledate v iskalniku voznih redov.

 

O Godbi Slovenskih železnic

Leta 1902 so glasbeni navdušenci, železničarji, v Zidanem Mostu ustanovili železničarsko godbo. Ta je v dolgoletni zgodovini večkrat zamenjala svoje ime, vselej pa ostala neločljivo povezana z železnico. Godba Slovenskih železnic, kot jo poznamo danes, je edina od nekdaj številnih železničarskih godb na naših tleh. Ohranila je svoje prvotno poslanstvo in že 120 let ponosno predstavlja Železnico ter bogato slovensko kulturno dediščino.

Več kot sedemdeset članov orkestra nadvse uspešno koncertira na raznovrstnih kulturnih prireditvah doma in v tujini. Med drugim so slovensko glasbo predstavljali med turnejami in nastopi po ZDA, Kanadi, Španiji, Makedoniji, Nemčiji, Franciji ter v Avstraliji in Novi Zelandiji.

Predvsem v zadnjih dvajsetih letih se je pod vodstvom dirigenta Francija Lipovška začel orkester pomembno razvijati in se udeleževati tekmovanj, s čimer pa se je pospešeno krepila kakovost in bogatila zahtevna glasba, ki jo igrajo.

Na najvišjih tekmovanjih pihalnih orkestrov dosegajo izvrstne rezultate, kar dokazujejo številne zlate plakete s pohvalami. Godba Slovenskih železnic je ena redkih godb v Sloveniji, ki ji je na tekmovanjih Zveze slovenskih godb uspelo v samo petih letih priti od najnižje do najvišje kakovostne stopnje, do koncertne skupine.

V tej skupini igrajo in dosegajo vrhunske uspehe še danes. S svojo energijo in predanostjo glasbi pa nizajo uspehe tudi mednarodnih tekmovanjih.

Godba Slovenskih železnic ima velike načrte tudi v prihodnje, godbenice in godbeniki pa pri tem ostajajo skromni, predani ustvarjanju glasbe, in se veselijo priložnosti, da svojo vrednost dokazujejo publiki in sebi ter predstavljajo svoje podjetje, eno od ključnih logističnih silnic v Evropi.

 

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Ugodne abonentske vozovnice SŽ.