Občina Jesenice se že tretje leto zapored pripravlja na izvedbo posebnega prometnega režima, ki bo v času cvetenja narcis prometno razbremenila vasi pod Golico, obiskovalce pa spodbudila k naravi prijaznemu obisku narcisnih travnikov.

Glede na cvetenje narcis je zapora ceste v Planino pod Golico predvidena 20. in 21. maja ter 27. in 28. maja, ko bo v vas – razen za domačine in lastnike tamkajšnjih zemljišč – možno le z organiziranim avtobusnim prevozom.

 

V primeru deževnega vremena zapore ceste in avtobusnega prevoza ne bo, zato na Občini priporočajo, naj obiskovalci pred obiskom spremljajo spletno in FB stran Visit Jesenice.

 

Vstopnica:

Za avtobusni prevoz bo obiskovalcem na poti proti Planini pod Golico potrebno odšteti 5  EUR, za otroke do vključno 12. leta pa bo prevoz brezplačen. Za povratno pot iz Planine pod Golico do Jesenic avtobusna vstopnica ni potrebna.

Vstopnico bodo obiskovalci lahko kupili z bančno kartico na avtobusnih postajališčih pred vstopom na avtobus, in sicer na postajah Jesenice Občina, Železniška postaja in Zdravstveni dom, ali z gotovino na TIC Jesenice.

 

Vozni red avtobusnega prevoza:

Jesenice Občina, Železniška postaja in Zdravstveni dom so tudi edine tri postaje, na katerih bo možno vstopiti ali izstopiti iz avtobusa, na drugih vmesnih postajališčih pa ti ne bodo ustavljali. Avtobusi bodo vozili med 7. in 19. uro, v intervalih na približno 20 minut, a brez točno določenega voznega reda.

Organizatorji pojasnjujejo tudi, da psi na avtobusih niso dovoljeni. V primeru, da se bodo na ogled narcis vseeno odpravili v družbi štirinožnih prijateljev, obiskovalcem priporočajo dve lepi in urejeni pešpoti, po katerih se do rastišč narcis odpravijo neposredno z Jesenic – Staro rudno pot in Gajškovo pot.

Gremo med narcise

 

Več informacij in podrobnosti o samem dogodku
lahko najdete na spletni strani Visit Jesenice.

 

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

 

Vir fotografij: TIC Jesenice
Avtor fotografije: Miro Podgoršek

 

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:
Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Potovanje z vlakom v evropska mesta.