Vas zanima nepozabno velikonočno doživetje?

Z vlakom se odpravite na prijetno potovanje do Dunaja, enega najlepših evropskih mest. Med potjo uživajte v čudoviti pokrajini in se sprostite ob pogledu na prekrasne gore. Če izberete za potovanje na Dunaj oz. obratno pot z vlakom EC 150 ali EC 151 (vlak Emona), si boste na poti Ljubljana – Celje – Maribor – Gradec – Dunaj oz. obratno lahko privoščili tudi odličen obrok v restavracijskem vagonu.

Po prihodu na Dunaj vas bo navdušila njegova lepota in mestni utrip. Obiščite velikonočne tržnice in se prepustite nakupovanju spominkov, razglejte se po mestu in obiščite znamenitosti, kot so katedrala sv. Štefana, Hofburg in palača Schönbrunn.

Zvečer pa se lahko udeležite koncerta klasične glasbe, ki bo še dodatno obogatil vašo izkušnjo Dunaja.

 

Tradicionalna dunajska velikonočna tržnica

Vsako leto se na tradicionalni dunajski velikonočni tržnici na trgu Freyung, čudovitem trgu v starem mestnem jedru, zgradi največji stolp iz pirhov v Evropi, s približno 40.000 pobarvanimi velikonočnimi jajci. Na voljo so tudi številne velikonočne dobrote, od velikonočnih kruhkov do pečenega velikonočnega jagnjeta. Najmlajši se bodo veselili velikonočne delavnice in lutkovnega gledališča.

 

Kje: Na trgu Freyung v starem mestnem jedru
Kdaj: 15. marec – 1. april

Velikonočno dogajanje na Dunaju

Vir fotografije: Tourist-Info Wien

 

Velikonočna tržnica na trgu Am Hof

Tudi velikonočna tržnica Am Hof ​​je v celoti posvečena velikonočnim običajem s spretno okrašenimi jajci in cvetličnimi aranžmaji, ponuja pa tudi lepe ročne izdelke in obilno hrano. Ob pestri ponudbi stojnic velikonočnega sejma doda svoj čar tudi utrip dunajskega mestnega jedra in zgodnje pomladansko vreme.

 

Kje: Na trgu Am Hof v starem mestnem jedru
Kdaj: 15. marec – 1. april

Velikonočno dogajanje na Dunaju

Vir fotografije: Tourist-Info Wien

 

Velikonočna tržnica v palači Schönbrunn

Velikonočni sejem pred dvorcem Schönbrunn velja za enega najbolj romantičnih velikonočnih sejmov. Pred baročno kuliso palače številni razstavljavci ponujajo najrazličnejše kulinarične dobrote ter okrasne velikonočne okraske in ročne izdelke iz celotne Avstrije.

 

Kje: Pred palačo Schönbrunn
Kdaj: 16. marec – 2. april

Velikonočno dogajanje na Dunaju

Vir fotografije: www.ostermarkt.co.at (FotoSchiffl)

 

Podrobne informacije lahko najdete na events.wien.info.

 

Na Dunaj z vlakom:

Na Dunaj lahko potujete z vlakom, kar je izjemno lepa izkušnja. Ne samo zaradi čudovite pokrajine, ki drsi mimo vlaka, temveč tudi zato, ker se tako lahko izognemo nepotrebnemu hitenju in spopadanju z gnečo na cestah ter že čas na poti izkoristimo za druženje s prijatelji, kramljanje, igro, branje knjige, počitek ipd. Ena od največjih prednosti potovanja z vlakom je tudi to, da vas pripeljejo naravnost v mestno središče.

 

https://potniski.sz.si/dunaj/

 

 

Potovati z vlakom je trajnostno.

Po podatkih Evropske komisije predstavlja železniški promet 0,4 % emisij toplogrednih plinov iz prometa, medtem ko cestni promet kar 76,7 %.

Potujmo z ljubeznijo do narave.

 

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].

 

Z vlakom na Hrvaško.