Podoživite čarobnost pomladne Budimpešte

Velikonočni in pomladni sejem lahko najdete v parku Városháza (park ob mestni hiši) ter trgu Deák Ferenc. Nahaja se se v samem središču Budimpešte in je enostavno dostopen z javnim potniškim prometom (linija M 1, 2 ali 3 podzemne železnice, izstopite na postaji Deák Ferenc tér) ali peš.

Dogodek je odlična priložnost za uživanje v (upajmo) prijetnem pomladnem vremenu po mrzlih zimskih mesecih in sprehajanje med številnimi domislenimi stojnicami v parku. Poleg toplega spomladanskega sonca boste lahko uživali tudi v tradicionalnih lokalnih jedeh, pijačah, koncertih in drugih zanimivih spremljevalnih programih.

 

Pomladni sejem v Budimpešti poteka od 24. marca do 16. aprila.

 

Več informacij in program lahko najdete na:
www.budapestinfo.hu/spring-and-easter-fair


Vir fotografije: Budapest by Locals

V Budimpešto z vlakom:

V madžarsko prestolnico lahko enostavno potujete z vlakom, kar je še posebej dodatna lepa izkušnja. Ne samo zaradi zanimive pokrajine, ki drsi mimo vlaka, temveč tudi zato, ker se tako lahko izognemo nepotrebnemu hitenju in spopadanju z gnečo na cestah ali z iskanjem prostih parkirnih mest ter že čas na poti izkoristimo za druženje s prijatelji, kramljanje, igro, branje knjige, počitek ipd.

https://potniski.sz.si/budimpesta

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Ugodne abonentske vozovnice SŽ.