1. 6. 2024 - 1. 6. 2024

Z vlakom na koncert Drevo življenja

Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc z veseljem in ponosom napoveduje svojo 75. letno produkcijo z naslovom “DREVO ŽIVLJENJA”.

Folklorna skupina Železničarskega kulturno umetniškega društva Tine Rožanc v letošnjem letu praznuje svojo petinsedemdeseto obletnico nadvse uspešnega delovanja na področju folklorne dejavnosti.

Tokratna predstava odkriva vlogo posameznika v družbi in skupnosti. Kakšen vpliv ima vsak posameznik na skupnost in kako lahko spremeni življenje v skupnosti sta osnovni vprašanji, ki gradita koncert, ki je sicer zavit v tančico slovanske mitologije. V le to so umeščeni slovanski bogovi, ki se pojavljajo na širše slovanskem področju v različnih časovnih obdobjih. Tako lahko v predstavi zasledimo različne slovanske bogove, ki so skupaj spleteni v skupnost, katere bit predstavlja njihovo bivališče – drevo.

Tradicionalna letna produkcija, s katero bo udeleženo tri četrt stoletja delovanja folklorne skupine, bo na odrskih deskah v Cankarjevem domu v Ljubljani zaživela 1. junija.

 

Več informacij in vstopnice za ogled koncerta so na voljo na spletni strani Cankarjevega doma.

 

Do našega največjega mesta in vrhunskih kulturno-umetniških vsebin lahko enostavno potujete z vlakom. Od glavne železniške postaje do Cankarjevega doma vas loči le dobrih 15 minut prijetne hoje.

 

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].