11. 11. 2023 - 11. 11. 2023

Z vlakom na popotovanje po Levstikovi poti

V soboto, 11. novembra, podoživite potopis Frana Levstika – odpravite se na tradicionalno popotovanje od Litije do Čateža. Do Litije in nazaj se brezskrbno in ugodno zapeljite z vlakom.

Podoživite potopis Frana Levstika in se v soboto, 11. novembra, odpravite na tradicionalno že 37. popotovanje od Litije do Čateža. Do Litije in nazaj se brezskrbno in varno zapeljite z vlakom. Vozovnice lahko kupite s 75% popustom.

Levstikova pot

Spoznajte Levstikovo pripoved o lepotah krajev ob poti, o ljudeh in o njegovih prigodah. Po 21-kilometrski Levstikovi poti se lahko odpravite kadar koli v letu, vendar pa ima pot še poseben čar, če jo prehodite prav v času, v katerem jo je pred mnogimi leti prehodil tudi sam Fran Levstik, slovenski pisatelj, pesnik, dramatik in jezikoslovec.

Izhodišče popotovanja bo na Levstikovi ulici, na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru Litije.

Na prireditev se zapeljite z vlakom

Za udeležence pohoda bosta iz Ljubljane proti Litiji vlaka 2253 (odhod iz Ljubljane ob 5.53) in vlak 2255 (odhod iz Ljubljane ob 6.55) vozila v okrepljeni sestavi. V povratku pa bo v okrepljeni sestavi iz Velike Loke proti Ljubljani vozila vlak 3288 (odhod iz Velike Loke ob 13.50) in vlak 3284 (odhod iz Velike Loke ob 16.26). Podrobnejši vozni red si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Kako uveljavljati 75% popust?

Na prodajnem okencu ali če v vlak vstopite na postaji, kjer ni odprto prodajno mesto, lahko kupite vozovnico s 75% popustom. Osebju le sporočite, da ste udeleženec pohoda. V primeru povratka iz druge železniške postaje je potrebno kupiti dve enosmerni vozovnici.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected].
Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".