Frankfurt

V Frankfurt se lahko zapeljete iz Ljubljane že od 27,90 evra.  Število vozovnic po nižji ceni je omejeno. Zagotovite si najnižjo ceno vozovnice s pravočasnim nakupom, lahko že 6 mesecev pred potovanjem.

Video: Mednarodni vlak v Nemčijo

Vozni red

Ker tudi v Nemčiji potekajo obsežna dela na železniški infrastrukturi so povezave različne glede na datum potovanja.

Pred potovanjem zato preverite obvestila spodaj, aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Obvestila

V primeru del na progah lahko pride do sprememb.

Pred potovanjem zato preverite aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Cenik

Cene vozovnic za Frankfurt (2. razred)

Vrsta ponudbe EUR

Opombe:

  • Cenik velja od 10. 12. 2023.
  • *Navedena cena velja za eno osebo.
  • **Cene vozovnic FME so odvisne od dneva nakupa. Na voljo so vozovnice, ki jih lahko kupite 3 dni pred nameravanim potovanjem ali pa 1 dan pred potovanjem. Nakup vozovnice 3 in več dni pred potovanjem je cenovno ugodnejši od nakupa vozovnice 1 ali 2 dni pred nameravanim potovanjem. S ponudbo FME za potovanja v Nemčijo lahko otroci od 6. do dopolnjenega 14. leta starosti v spremstvu odrasle osebe potujejo brezplačno. Vozovnice ni mogoče kupiti na dan potovanja.  Rok veljavnosti vozovnic je dva dni, v ceno ni vključena rezervacija sedeža, prekinitev potovanja ni dovoljenja, prav tako nista dovoljena vračilo in zamenjava vozovnice.
Enosmerno potovanje – redna cena 218,70
Povratno potovanje – redna cena 437,40
Skupina (6 ali več oseb)* – povratno potovanje na osebo 300,60
First minute – FME SŽ/DB**
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 50,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 101,80
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 74,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 149,80

Priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji na prodajnih mestih za mednarodni promet – s pravočasnim nakupom si lahko zagotovite nižje cene vozovnic. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj.

Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

Namigi za izlet

Frankfurt je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji. Za Frankfurt velja, da je denarno, sejemsko in transportno središče Evrope. Vendar pa Frankfurt ni le poslovno mesto, je tudi kulturno središče. Tu je dom velikega pesnika Johanna Wolfganga Goetheja, ki mu je v mestu posvečena tudi univerza. Ob reki Majni pa si sledijo muzeji na t.i. muzejskem bregu (Museumsufer).

Z vlakom drugod po Evropi

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih, odprtih za prodajo vozovnic za potovanja v mednarodnem prometu,
  • na številki  080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].