Frankfurt

V Frankfurt se lahko zapeljete iz Ljubljane že od 27,90 evra.  Število vozovnic po nižji ceni je omejeno. Zagotovite si najnižjo ceno vozovnice s pravočasnim nakupom, lahko že 6 mesecev pred potovanjem.

 

 

Vozni red

Ker tudi  v Nemčiji potekajo obsežna dela na železniški infrastrukturi so povezave različne glede na datum potovanja.

Vozni red zato preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.


Cena vozovnice iz Ljubljane v Frankfurt (2. razred)
Vrsta ponudbe EUR
Opombe:
Cenik velja od 11. 12. 2022.

*Navedena cena velja za eno osebo.**Cene vozovnic FME so odvisne od dneva nakupa. Na voljo so vozovnice, ki jih lahko kupite 3 dni pred nameravanim potovanjem ali pa 1 dan pred potovanjem. Nakup vozovnice 3 in več dni pred potovanjem je cenovno ugodnejši od nakupa vozovnice 1 ali 2 dni pred nameravanim potovanjem. S ponudbo FME za potovanja v Nemčijo lahko otroci od 6. do dopolnjenega 14. leta starosti v spremstvu odrasle osebe potujejo brezplačno. Vozovnice ni mogoče kupiti na dan potovanja.  Rok veljavnosti vozovnic je dva dni, v ceno ni vključena rezervacija sedeža, prekinitev potovanja ni dovoljenja, prav tako nista dovoljena vračilo in zamenjava vozovnice.
Enosmerno potovanje – redna cena 208,90
Povratno potovanje – redna cena 417,80
Skupina (6 ali več oseb)* – povratno potovanje na osebo 286,70
First minute – FME SŽ/DB**
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 50,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 101,80
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 74,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 149,80

Potnikom priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji oz. v času prodaje vozovnic na prodajnih mestih. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj. Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

 

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

Namigi za izlet

Frankfurt je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji. Za Frankfurt velja, da je denarno, sejemsko in transportno središče Evrope. Vendar pa Frankfurt ni le poslovno mesto, je tudi kulturno središče. Tu je dom velikega pesnika Johanna Wolfganga Goetheja, ki mu je v mestu posvečena tudi univerza. Ob reki Majni pa si sledijo muzeji na t.i. muzejskem bregu (Museumsufer).