Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Frankfurt

Frankfurt je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji. Za Frankfurt velja, da je denarno, sejemsko in transportno središče Evrope. Vendar pa Frankfurt ni le poslovno mesto, je tudi kulturno središče. Tu je dom velikega pesnika Johanna Wolfganga Goetheja, ki mu je v mestu posvečena tudi univerza. Ob reki Majni pa si sledijo muzeji na t.i. muzejskem bregu (Museumsufer).

Vozni red

Vozni red velja od 13. 12. 2020.

Ljubljana-Frankfurt (M)
Postaja EC 212/112
Opombe:

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.

Za postaje v Sloveniji je naveden čas odhoda vlaka s postaje, pri tujih postajah je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Ljubljana 9.22
Beljak/Villach Hbf 10.58
Salzburg Hbf 13.48
München 15.41
Frankfurt (M) Hbf 19.40
Frankfurt (M)-Ljubljana
Postaja EC 113/213
Opombe:

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.

Za postaje v tujini je naveden čas odhoda vlaka s postaje, za postaje v Sloveniji je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Frankfurt (M) Hbf 8.20
Stuttgart Hbf 9.57
München 12.17
Beljak/Villach Hbf 16.53
Ljubljana 18.32
Cena vozovnice iz Ljubljane v Frankfurt (M) (2. razred)
Vrsta ponudbe EUR
*Navedena cena velja za eno osebo.

**Cene vozovnic FME so odvisne od dneva nakupa. Na voljo so vozovnice, ki jih lahko kupite 3 dni pred nameravanim potovanjem ali pa 1 dan pred potovanjem. Nakup vozovnice 3 in več dni pred potovanjem je cenovno ugodnejši od nakupa vozovnice 1 ali 2 dni pred nameravanim potovanjem. S ponudbo FME za potovanja v Nemčijo lahko otroci od 6. do dopolnjenega 14. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo brezplačno. Vozovnice ni mogoče kupiti na dan potovanja.  Rok veljavnosti vozovnic je dva dni, v ceno ni vključena rezervacija sedeža, prekinitev potovanja ni dovoljenja, prav tako nista dovoljena vračilo in zamenjava vozovnice.

Navadna vozovnica
Enosmerno potovanje 182,40
Povratno potovanje 364,80
Skupina (6 ali več oseb)* – povratno potovanje 201,20
First minute – FME SŽ/DB**
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 50,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 3 dni pred potovanjem 101,80
enosmerno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 73,90
povratno potovanje – nakup vozovnice 1 dan pred potovanjem 147,80

Potnikom priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji oz. v času prodaje vozovnic na potniških blagajnah. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj. Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.