Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Postojnska jama – vabi čudežni svet človeške ribice

Postojnska jama je s svojim čudovitim bogastvom kapnikov ena najbolj znanih kraških jam.  Največji jamski grad na svetu vsako leto obišče na tisoče turistov iz Slovenije in tujine. Dodatno čarobnost jame oziroma sploh podzemnega kraškega sveta je zagotovo nepozabna Človeška ribica

Kako do Postojnske jame oziroma do Predjamskega gradu?

Prav prijetno se je do Postojne, kjer je železniška postaja z najvišjo nadmorsko višino v Sloveniji, peljati z vlakom. Na njem bodo zagotovo najbolj uživali vaši najmlajši, vi pa se boste lahko prepustili sproščujočemu klepetu ali opazovanju narave skozi okno vlaka. S postaje Postojna do Postojnske jame vas loči približno 20 do 30 minutni sprehod.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno vozovnice.

Več informacij dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor
  • na potniških blagajnah
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected]