Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Do Kopra z vlakom in naprej po Parenzani – peš ali s kolesom

Parenzana velja za pot, ki je primerna tako za prijetne krajše ali daljše sprehode kot tudi za družinske kolesarske potepe (kolo lahko tudi najamete). Prekolesarite lahko celo traso ali njen delček, ali pa se po njenem delu tudi sprehodite. Skupna dolžina je 130 kilometrov in vodi od Škofij, mimo Kopra, Izole in Pirana vse do Portoroža. Pot, ki jo imenujejo tudi Pot zdravja in prijateljstva, vodi po trasi nekdanje ozkotirna železniške proge med Trstom in Porečom.  Med kolesarskim potepom lahko spoznavate čudovito slovensko obalo in njeno zaledje – za pokušino Parenzana 

Do Kopra se na vlaku prepustite sproščujoči vožnji in klepetu ob spoznavanju narave in krajev, ki “bežijo” mimo vas.

Pa ne pozabite, morje se počasi ogreva in čaka, da se v njem ohladite…

Podroben vozni red vlakov si lahko ogledate  v iskalniku voznega reda.
Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na železniških postajah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti [email protected].