S kolesom na vlak

Kaj je lepšega, kot da se na lep sončen dan odpravite na izlet v naravo s kolesom – na drugi konec Slovenije. Kako do tja? Z vlakom – potem pa hop na kolo.
Z vlakom lahko prepeljete le spremljana kolesa. Potnik mora potovati z istim vlakom kot kolo, pri prevozu pa preda največ eno kolo. Potnik kolo sam naloži, pazi nanj med prevozom in ga sam tudi razloži.

Vlake, ki imajo možnost prevoza koles, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Cena za prevoz kolesa je 1,50 evra, za prevoz električnega pa 3,00 evre. Potnik mora potovati z istim vlakom in na isti relaciji kot kolo oziroma električno kolo.

Kolesarska vozovnica velja en dan za neomejeno število prevozov spremljanega kolesa po omrežju SŽ, z veljavno vozovnico za potnika.

Vlaki z omejenim prostorom za kolesa

Na nekaterih vlakih je prevoz spremljanih koles dovoljen, vendar je prostor zanje omejen. Število koles je odvisno od vrste ter zasedenosti vlaka. Kolo namestite v vlak po navodilih vlakospremnega osebja, tako da ne ovira ali moti drugih potnikov v vlaku in da ne poškoduje vagonov oziroma umaže sedežev. Vlakospremno osebje lahko odkloni prevoz kolesa le, če bi to dejansko oviralo druge potnike v vlaku ali če bi se s prevozom lahko umazali ali poškodovali sedeži oziroma povzročila druga škoda.

Omejitev prevoza koles

Zaradi del na progi je občasno spremenjen režim vožnje vlakov. Za določene redne vlake je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Ker je v času del na progi moten tudi prevoz koles, vas prosimo, da pred potovanjem preverite možnosti prevoza koles z vlaki.

V tujino s kolesom

Preverite, s katerimi vlaki lahko vzamete svoje kolo na potovanje v tujino.

Dodatne informacije o možnosti prevoza na določeni relaciji dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti: [email protected].