S Slovenskimi železnicami še hitreje v Italijo, Avstrijo in na Češko

Kombinirani prevoz temelji na učinkovitem cestnem prevozu do hitrih vlakov iz Trsta do Benetk, Milana, Torina, Firenc in Rima ter iz Gradca do Dunaja, Brna in Prage. S ponudbo Slovenskih železnic se prometna povezljivost Slovenije – zlasti Ljubljane in Obale – z Evropo občutneje krepi.

Poleg obstoječih vlakovnih povezav Slovenije z Italijo in Avstrijo odslej ponujamo še:

– dvosmerno povezavo iz Ljubljane, Portoroža, Izole in Kopra do Trsta, z nadaljnjo povezavo s hitrimi vlaki LaFrecce v smeri Benetk, Milana, Torina, Firenc in Rima ter

– dvosmerno povezavo iz Ljubljane, Celja in Maribora do Gradca, z nadaljnjo povezavo z vlaki RailJet v smeri Dunaja in Prage.

Povezave proti Italiji

Iz Ljubljane proti Italiji so odhodi okoli 5 ure zjutraj. S cestnim vozilom vas pripeljemo do železniške postaje v Trstu. Natančno uro odhoda iz Ljubljane vam sporočimo, ko naročite vozovnice.

Vlak iz Trsta proti Rimu, z vmesnimi postanki v Benetkah, Bologni in Firencah, odpelje ob 6.52. Vlak proti Veroni in Milanu iz Trsta odpelje ob 7.08. Iz Rima proti  Benetkam (Mestre) odpelje ob 15.50, iz Firenc ob 17.30, iz Bologne pa ob 18.10. Vlak iz Benetk (Mestre) v Trst odpelje ob 19.49. Vlak iz Milana oziroma Verone proti Trstu odpelje ob 17.15 oziroma ob 18.30.

Povezave proti Avstriji, Češki in naprej

Iz Ljubljane proti Avstriji so odhodi vlakov organizirani zjutraj okrog 5.30. S cestnim vozilom vas pripeljemo do železniške postaje v Gradcu. Natančno uro odhoda iz Ljubljane vam sporočimo, ko se prijavite. Vlak iz Gradca proti Dunaju, Brnu ter Pragi odpelje ob 8.26, v Prago prispe ob 15.06.  Iz Prage se vrača ob 14.52, iz Brna ob 17.23 ter z Dunaja ob 18.58.

Vozni red  vlakov je informativnega značaja!

Aktualne informacije so na voljo na prodajnih mestih SŽ-Potniški promet in na spletni strani Slovenskih železnic – www.slo-zeleznice.si.

Kombinirane prevoze je treba prej naročiti

Kombinirane prevoze morate naročiti do 48 ur pred odhodom, in sicer v enem od Prodajno-informacijskih centrov v Ljubljani, Mariboru, Celju ali Kopru.

Cena kombinirane vozovnice

Kombinirano vozovnico sestavljata vozovnica za vlak in vozovnica za cestni prevoz, pri čemer stanejo vozovnice za cestni prevoz:

  • od Ljubljane do Trsta 14 evrov,
  • od Ljubljane ali Celja do Gradca 20 evrov,
  • od Portoroža ali Izole ali Kopra do Trsta 9 evrov.

Prevoze po cesti zagotavljamo s partnerjem GoOpti.

Dodatne informacije

V Infocentrih Slovenskih železnice lahko kupite tudi vozovnice do drugih evropskih mest.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite tudi:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111 (od 6.00 do 22.00),
  • po elektronski pošti [email protected].