Ugodno z vlakom do evropskih letališč

Pripravite se naslednje potovanje tako, da bo vse potekalo po načrtih. V le treh korakih – izbira destinacije, nakup letalske vozovnice in rezervacija vozovnice za vlak – začnite vaš oddih umirjeno in brez zapletov. Enostavno, kajne?

#1 Kam boste potovali?

Pri izbiri destinacije naj bo vaša edina meja proračun, ki ga imate na razpolago, saj je ključ do potovanja vaša želja po destinaciji. Tako rečeno se prepustite trenutni žeji ali tisti, ki vam že dolga leta hodi po glavi. V glavi imejte cilj in raziščite destinacije, ki vam najbolj ustrezajo: bi svoje sanjske počitnice radi preživeli pustolovsko, »bolj v izi« ali pa bolj akcijsko?

#2 Rezervirajte letalsko karto

Dandanes letalske karte v večini naročujemo prek spleta, saj je to tudi hitra, preprosta in najugodnejša rešitev. Pri nakupu letalskih kart imate po navadi na voljo večje število ponudnikov in zato je posledično primerjanje cen letalskih kart preko spleta zelo pregledno. Da bi ujeli kar najnižjo ceno letalske vozovnice, se držite naslednjih napotkov pri nakupu:

  • Karte rezervirajte ob torkih: Večina letalskih ponudnikov svoje strežnike osvežuje na ta dan. Poleg tega analize kažejo, da ljudje najmanj pogosto nakupujejo vozovnice ob torkih, zato posledično ponudniki na ta dan radi dodajo kakšno ugodnost.
  • Rezervirajte karte pravočasno: Strokovne statistike kažejo, da naj bi bil nakup letalske karte najcenejši okoli 11 tednov pred predvidenim letom.
  • Poiščite lete izven Slovenije: Z omejitvijo na domače ozemlje in domača letališča si lahko nakopljete kar precej stroškov, saj so leti po navadi cenejši v severnem, zahodnem in tudi v južnem delu Evrope, torej v mestih kot so Zürich, Frankfurt, Zagreb, itd… Do tja vas ugodno popelje vlak Slovenskih železnic.

#3 Rezervirajte vozovnico za vlak

Vožnja in potovanje z vlakom je lahko čudovita izkušnja, še posebej, če greste potovati. Z vlakom se izognete morebitnimi nezgodami, ki se pojavijo pri potovanju z avtom, ki ga za to priložnost raje varno pustite doma. Slovenske železnice vam ponujamo številne povezave, ki vas pripeljejo do želenega letališča ugodno in v pravem času. Doživite svet z vlakom, ki je znano za odkrivanje dežel in sveta.

Z vlakom do letališča

Potovanje z vlakom ni le varno in udobno, je tudi denarnici prijazno. Prepričajte se zakaj.

Že za 9 evrov v Zagreb

Do hrvaške prestolnice in letališča pridete ceneje kot z avtomobilom, saj vam ni potrebno upoštevati še stroškov cestnine, parkirišča in seveda goriva. Za ceno 9 evrov v eno smer boste lahko pripotovali z našim vlakom. Pot z vlakom do Zagreba in nazaj vas bo stala manj kot 20 evrov.

Že od 15 evrov v Budimpešto

Če ste našli letalsko karto z letališča v Budimpešti, se odpravite na pot z Slovenskimi železnicami. Izognite se dolgi vožnji v utesnjenem avtomobilu, kombiju ali avtobusu in si zagotovite udoben sedež v kupeju.

Že od 15 evrov v Gradec

Povezave iz Slovenije do Gradca so zelo pogoste, pa tudi zelo ugodne. Pot iz Maribora do Gradca traja le eno uro, za vozovnico pa boste odšteli le 15 evrov. V Špiljah presedete na primestni vlak “S-Bahn”, ki vas bo pripeljal do letališča. Za celotno pot si lahko priskrbite enotno vozovnico.

Letališče Benetke

Do letališča v Benetkah boste najhitreje pripotovali, če se iz Ljubljane do Trsta zapeljete s SŽ–Arriva busom (https://goo.gl/rFAI89). V Trstu presedete na vlak do Benetk, do postaje Venezia Mestre, kjer prestopite na avtobus (stojijo nasproti železniške postaje) in se zapeljete do letališča Marco Polo, ki je oddaljeno približno osem kilometrov.

Letališče Trst

Do letališča v Trstu boste najhitreje pripotovali, če se iz Ljubljane do Trsta zapeljete z direktnim vlakom, ki vozi med Ljubljano in Vidmom. Za letališče izstopite na postaji Trieste Airporto. Lahko pa potujete tudi s SŽ–Arriva busom (https://goo.gl/rFAI89). V Trstu presedete na vlak proti Benetkam.

Letališče Dunaj/Wien

Ko se pripeljete do Dunaja na postajo – Wien Hbf, prestopite na vlak Railjet, ki vas bo popeljal do letališča. Več informacij o ponudbi letališča dobite na spletni strani. http://fahrplan.oebb.at/

Že od 29 evrov v München

Letališče v bavarski prestolnici je eno najbolj priljubljenih, iz Ljubljane pa tja dnevno vozi pet parov vlakov, med njimi tudi Lisinski, na katerem si lahko rezervirate spalnik in se do prihoda v München dodobra naspite. V Münchnu prestopite na S-bahn številka 1 in v 40 minutah boste prispeli na letališče.

Že od 49 evrov v Frankfurt

Včasih najdemo najboljše lete in povezave v mestih, ki so bolj oddaljena. Ste pravkar rezervirali ugodno letalsko karto iz Frankfurta? Nikar si ne delajte skrbi z vožnjo do 800 kilometrov oddaljenega nemškega mesta, kar vas bi z lastnim avtomobilom stalo približno 100 evrov brez vštetega parkiranja in vinjet. Z vlakom boste do letališča prispeli ugodno in ležerno.

Že od 29 evrov v Zürich

Švicarsko mesto Zürich naj bo na vašem seznamu čudovitih destinacij, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Vlak s spalnimi in ležalnimi vagoni ima iz Ljubljane odhod ob 21:10, v švicarski prestolnici pa se prebudite ob 9:20. Od tod so možne hitre povezave do letališča, ki je eno največjih v Evropi in ponuja neskončne možnosti potovanj.

Naj vam odpeljemo skrbi

Naslonite se na vzglavnik na sedežu in se prepustite razgledu skozi okno. Pustite svojega jeklenega konjička doma in dopust pričnite že na vlaku.