Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kako do sejemskih mest

Z vlakom lahko brezskrbno obiščete številna sejemska mesta po Sloveniji in tujini.

Na Celjski sejem

Z vlakom se zapeljete do postaje Celje, ki je od sejmišča oddaljena približno 15 do 20 minut hoje. V neposredni bližini železniške postaje je tudi avtobusna postaja za lokalni promet, s katere se lahko odpeljete do Celjskega sejma. Če se boste z železniške postaje odpravili peš, se napotite v smeri Ljubljana-Maribor po Mariborski cesti. Pri nakupovalnem središču City Center Celje zavijete na levo in že lahko vidite upravno zgradbo Celjskega sejma.
V Celju se vsako leto odvijajo sejmi, kot so MOS, Erotika 69, Natour, Frizerstvo,…

Na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Glavna železniška postaja je v neposredni bližini, od sejmišča je oddaljena približno pet minut hoje. Z železniške postaje se odpravite skozi podhod in zavijte levo na Vilharjevo cesto. Nato na koncu te ceste zavijte desno na Dunajsko cesto, in po nekaj metrih boste na desni strani opazili stavbe sejmišča.
Na Gospodarskem razstavišču vsako leto pripravljajo različne prireditve in sejme, kot so Otroški bazar, Ambient – sejem pohištva, Narava – zdravje, Študentska arena,…

V Cankarjev dom v Ljubljani

Z vlakom se pripeljete do železniške postaje Ljubljana, ki je od Cankarjevega doma (CD) oddaljena približno 15 do 20 minut hoje. V neposredni bližini železniške postaje je tudi avtobusna postaja, od tam vas v bližino CD (postajališče Drama) pripeljejo mestni avtobusi št. 2, 9 in 27. V CD lahko obiščete vrsto prireditev, tudi sejmov, na primer Knjižni sejem, Diggit, Festival za tretje življenjsko obdobje,…