S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Maribor in zeleno Pohorje

Udobno in brezskrbno na izlet v Maribor. Ob lepih razgledih, obiskih Pokrajinskega muzeja, akvarija in terarija v mestnem parku, do jahanja malih ponijev in še in še …

Zakaj v Maribor?

Maribor, mesto pod zelenim Pohorjem, kjer pozimi domuje “Zlata lisica.” Podobe lepo prenovljenih srednjeveških hiš ob levem bregu Drave na Lentu obiskovalcem še dolgo ostanejo v spominu. S Pohorja – »pljuč Maribora« – se ponuja prekrasen razgled na mesto in okolico. Tudi sprehodi in izleti po Pohorju obiskovalcu ponujajo prijetno doživetje.

Program

  • z vlakom do Maribora in nazaj,
  • z avtobusom do vznožja pohorske vzpenjače*, z gondolo do vrha, od koder je lep pogled na Maribor,
  • prijeten sprehod do rekreacijskega centra Bellevue*, kjer si lahko privoščite jahanje ponijev. Z gondolo nazaj v dolino in nato z avtobusom do Glavnega trga,
  • ogled starodavnega Lenta, vodnega in sodnega stolpa, stolne cerkve in stalne zbirke v Pokrajinskem muzeju ali pa akvarija in terarija v mestnem parku.

*Vzpenjača in center Bellevue trenutno ne obratujeta!

Cenik

Cena je odvisna od izbranega programa ter od razdalje od začetne železniške postaje do Maribora.

V ceno so všteti: železniški prevoz od začetne železniške postaje do Maribora,
avtobusni prevoz od železniške postaje do pohorske vzpenjače,
prevoz z gondolo na Pohorje in nazaj,
obisk rekreacijskega centra,
avtobusni prevoz od pohorske vzpenjače do Lenta in od akvarija do železniške postaje,
vodeni ogled znamenitosti starega dela in središča Maribora,
vstopnica v akvarij in terarij.
Doplačila: jahanje ponija,
fotografiranje.
Število oseb: Najmanj 40.
Termini: Vse leto ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih.
Veljavnost na vlakih: Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).
Prijava in plačilo: Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine več kakor 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni začetne železniške postaje ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.