Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

MCC hostel – spoznajte legende knežjega mesta

MCC Hostel najdete v središču zgodovinsko bogatega mesta, v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje v Celju. Ob predložitvi železniške vozovnice lahko koristite 10-odstotni popust pri nočitvah.

Za večje skupine in popotnike so urejene štiri večposteljne sobe, za tiste, željne zasebnosti, pa pet dvoposteljnih in dve enoposteljni sobi, ki so jih opremili nadobudni celjski umetniki.

Vsaka soba ima drugačno zgodbo. Vsi gostje lahko uporabljajo skupni prostor s kuhinjo, dve seminarski sobi, večnamensko dvorano, pralnico, zimski vrt in računalniški kotiček.
Skupinam lahko ob vnaprejšnjem dogovoru in za doplačilo pripravimo zajtrk, v bližnjih restavracijah pa vam lahko organiziramo tudi kosilo in večerjo.

Gostom ponujajo številne brezplačne aktivnosti – med drugim tudi izposojo kolesa – in razne ugodnosti. Poleg MCC Hostla je tudi MCC Kavarna, kjer lahko čez dan na soncu posedate ob kavi, uporabljate brezplačni internet, zvečer pa si lahko s prijatelji ogledate prenose športnih tekem, prisluhnete potopisnemu predavanju ali uživate v drugih dogodkih, ki jih organizirajo v okviru Celjskega mladinskega centra.

Obisk knežjega mesta je svojevrstno doživetje bogate zgodovine in sproščenega mestnega utripa.

Informacije in rezervacije: