S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na izlet z IZLETko

IZLETka je naša ponudba, ustvarjena za potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih za neomejeno število voženj v 2. razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic.

Veljavnost IZLETke

Vozovnica velja do 5 dni, pri čemer mora biti prvi dan potovanja sobota, nedelja ali praznik. Ob delovnih dneh IZLETka ne velja, brez skrbi pa jo je mogoče uporabiti na praznik, ki sledi koncu tedna, tudi če je vmes dan ali dva presledka. Velja za potovanja v 2. razredu vseh vrst vlakov na območju Slovenskih železnic. Za potovanje v 1. razredu se razlika v ceni med 1. in 2. razredom doplača na vlaku.

Cena IZLETke

IZLETka za odraslega stane 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra.

Naj bodo družinska potovanja še ugodnejša

Družinska IZLETka – omogoča neomejeno število potovanj v 2. razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic, in sicer ob sobotah, nedeljah in praznikih. Da bi družina lahko izkoristila ponudbo, mora biti najmanj ena oseba starejša od 12 let, vsaj en otrok pa mlajši od 12 let.

Cena Družinske IZLETke

Pavšalna vozovnica Družinska IZLETka stane za družinsko potovanje 30,00 EUR. Velja do 5 dni, pri čemer se mora potovanje začeti na soboto, nedeljo ali praznik.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si.