Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na izlet z IZLETko

IZLETka je naša ponudba, ustvarjena za potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih za neomejeno število voženj v 2. razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic.

Veljavnost IZLETke

Vozovnica velja do 5 dni, pri čemer mora biti prvi dan potovanja sobota, nedelja ali praznik. Ob delovnih dneh IZLETka ne velja, brez skrbi pa jo je mogoče uporabiti na praznik, ki sledi koncu tedna, tudi če je vmes dan ali dva presledka. Velja za potovanja v 2. razredu vseh vrst vlakov na območju Slovenskih železnic. Za potovanje v 1. razredu se razlika v ceni med 1. in 2. razredom doplača na vlaku.

Cena IZLETke

IZLETka za odraslega stane 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra.

Naj bodo družinska potovanja še ugodnejša

Družinska IZLETka – omogoča neomejeno število potovanj v 2. razredu v vseh vrstah vlakov na celotnem območju Slovenskih železnic, in sicer ob sobotah, nedeljah in praznikih. Da bi družina lahko izkoristila ponudbo, mora biti najmanj ena oseba starejša od 12 let, vsaj en otrok pa mlajši od 12 let.

Cena Družinske IZLETke

Pavšalna vozovnica Družinska IZLETka stane za družinsko potovanje 30,00 EUR. Velja do 5 dni, pri čemer se mora potovanje začeti na soboto, nedeljo ali praznik.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].