Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na kulinarična doživetja v Nemčijo

Nemčija … tisoč in ena asociacija ob omembi … hrana pa je vsekakor pri vrhu!

Kulinarične dobrote lahko okusite ob potovanju od juga Nemčije pa vse do skrajnega severa … pot lahko začnete v Münchnu, kjer obisk bavarske prestolnice nikakor ne sme miniti brez tipične bele klobase in sveže pečene preste, ki jo, seveda, poplaknete z vrčkom lokalnega piva. Okrepčani se podate v smeri Stuttgarta, kjer vas bodo dočakali z “Maultaschen”, s špinačo in mesom polnjenimi žepki, Frankfurt pa že nestrpno čaka z jabolčnim vinom in raznolikimi kmečkimi jedmi iz okolice. Na poti na sever vam bodo prav gotovo teknili turinški krompirjevi cmoki z nadevom iz žemlje, specialitete iz listnatega ohrovta, siri vseh oblik in okusov, berlinski currywurst in ribje specialitete z obale Severnega morja … Da pa ne bi mislili, da je Nemčija kar tako, vam povemo, da je pripravljena tudi na zahtevne sladokusce. Več kot 300 nemških restavracij se ponaša z Michelinovimi zvezdicami. Ob vsem tem pa vas v Nemčiji čaka tisoč in ena vrsta piva, izbrane vrste nemških vin iz kar 13 vinorodnih okolišev, ljubitelji kave pa boste na svoj račun prišli v Bremnu …

Naslednja postaja… München

Slovenija in Nemčija sta dnevno neposredno povezani z dvema paroma vlakov, ki vozijo celo leto, vlak Lisinski ima končno postajo v Münchnu, vlak EC Mimara pa vozi do/iz Frankfurta. Vlak EC Mimara do Frankfurta pelje skozi Ulm, Stuttgart, Darmstadt in seveda München. S tem vam omogočamo neposredno povezavo z večino najpomembnejših ciljnih destinacij v Nemčiji. Dodatno so na razpolago tudi vlakovne povezave s prestopanjem v Beljaku in/ali Salzburgu.

Vozne rede vlakov in široko paleto popustov in ponudb za potovanje z vlakom v Nemčijo lahko najdete tukaj.

Več informacij o voznih redih vlakov dobite: