S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na kulinarične dogodke v Nemčijo

Nemčija …. tisoč in ena asociacija ob omembi … hrana pa je vsekakor pri vrhu!

Letošnje leto je Nemška turistična organizacija zasnovala kampanjo »Kulinarična Nemčija« s ponudbo na celoten spekter kulinarične ponudbe v Nemčiji. Kulinarične dobrote boste lahko okusili ob potovanju od juga Nemčije pa vse do skrajnega severa … pot lahko začnete v Münchnu, kjer obisk bavarske prestolnice nikakor ne sme miniti brez tipične bele klobase in sveže pečene preste, ki jo, seveda, poplaknete z vrčkom lokalnega piva. Okrepčani se podate v smeri Stuttgarta kjer vas bodo dočakali z “Maultaschen”, s špinačo in mesom polnjenimi žepki, Frankfurt pa že nestrpno čaka z jabolčnim vinom in raznolikimi kmečkimi jedmi iz okolice. Na poti na sever vam bodo prav gotovo teknili turinški krompirjevi cmoki z nadevom iz žemlje, specialitete iz listnatega ohrovta, siri vseh oblik in okusov, berlinski currywurst in ribje specialitete z obale Severnega morja… da pa ne bi mislili, da je Nemčija kar tako vam povemo, da se je Nemčija pripravljena tudi za zahtevne sladokusce. Več kot 300 nemških restavracij je ponosni lastnik Michelinovih zvezdic. Ob vsem tem pa vas v Nemčiji čaka tisoč in ena vrsta piva, izbrane vrste nemških vin iz kar 13 vinorodnih okolišev, ljubitelji kave pa boste na svoj račun prišli v Bremnu …

Več dogodkov najdete na: www.germany.travel

Naslednja postaja… München

Slovenija in Nemčija sta dnevno neposredno povezani z dvema paroma vlakov, ki vozijo celo leto, vlak Lisinski ima končno postajo v Münchnu, vlak EC Mimara pa vozi do/iz Frankfurta. Vlak EC Mimara do Frankfurta pelje skozi Ulm, Stuttgart, Darmstadt in seveda München. S tem vam omogočamo neposredno povezavo z večino najpomembnejših ciljnih destinacij v Nemčiji. Dodatno so na razpolago tudi vlakovne povezave s prestopanjem v Beljaku in/ali Salzburgu.

Vozne rede vlakov in široko paleto popustov in ponudb za potovanje z vlakom v Nemčijo lahko najdete tukaj.

Več informacij o voznih redih vlakov dobite: