Na sejme v tujini

Obisk sejma je vedno priložnost za srečanje in izmenjavo mnenj o novih trendih, iznajdbah, novostih, lahko pa je tudi le prijeten sprehod med predmeti, ki vas zanimajo in vam pritegnejo pozornost. Domala vsa evropska mesta imajo dolgo tradicijo sejemskih prireditev, celo tako, da ob omembi posameznega sejma, že vemo v katero mesto gremo.

Frankfurtski sejem

Frankfurt je mesto, ki je sinonim za sejme. Na frankfurtskem Messe se vedno kaj dogaja, pregled sejemskih prireditev pa si lahko pregledate na www.messe.de in izberete sejem, ki si ga želite ogledati.

Vozni red in cene

Iz Ljubljane se vsakodnevno lahko zapeljete z direktnim vlakom v Frankfurt in nazaj.

Kako od železniške postaje do sejemskega prostora

Glavna železniška postaja Frankfurt Hauptbahnhof je stičišče številnih evropskih vlakovnih povezav, a v bistvu nič kaj posebej zahtevna za potnika, ki se tam znajde prvič. Glavna železniška postaja je le nekaj minut oddaljena od Frankfurt Messe. Postaja podzemne železnice pod centralno postajo ponuja najbolj neposredno in najhitrejšo povezavo do Messe Frankfurt – uporabite lahko bodisi U-Bahn ali S-Bahn vlake.

Zagrebški sejem

Zagrebški velesejem s svojo široko paleto sejemskih prireditev stopa v ospredje. Vsako leto organizirajo več kot 20 specializiranih dogodkov, ki vključujejo več kot 5000 razstavljavcev iz 50 držav. Sejemske prireditve si lahko ogledate na www.zv.hr.

Vozni red in cene

Glede na to, da nam je Zagreb blizu, vlakovne povezave pa so zelo ugodne, se na enodnevni izlet lahko odpravite kar z vlakom. Za potovanja v Zagreb in nazaj je na voljo široka paleta popustov za cenejše potovanje.

Kako od železniške postaje do sejemskega prostora

Z železniške postaje Zagreb Gl. kol. se do Zagrebškega velesajma zapeljete s tramvajem št. 7 in 14 ali z avtobusi vzhod – zahod: 109 in 222 ter avtobusi: sever – jug: 219, 220, 221 in 268.

Celovški sejem

Sejem v Celovcu je v neposredni bližini Slovenije, zato ga vsako leto obišče veliko razstavljavcev in obiskovalcev iz Slovenije. Sejem ima dolgoletno tradicijo in vsako leto organizira številne sejemske prireditve.  Najdete jih na www.kaerntnermessen.at, na strani najdete tudi vse potrebne informacije o sejmišču, dostopu do njega in seveda o vseh novostih, ki jih pripravljajo.

Vozni red in cene 

Z vlakom se preko Jesenic pripeljete do Beljaka in naprej do Celovca.  Vozni red in cene najdete na bahn.de.

Graški sejem

Graški sejem ima dolgoletno tradicijo in vsako leto je deležen večjega obiska od blizu in daleč, tudi iz Slovenije. Sejemske prireditve najdete na www.messe-graz.at, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o dostopu do sejmišča (vključno z mapo).

Vozni red in cene

Ker so železniške zveze z Gradcem zelo ugodne, bo potovanje z vlakom dobra izbira. Za potovanja z vlakom je na voljo vrsta popustov. Izberete lahko tudi vozovnico Regio AS.

Münchenski sejem

München s svojimi sejmi ne zaostaja za Frankfurtom, podrobnejše informacije o dogajanju si lahko poiščete na www.messe-muenchen.de.

Vozni red in cene

Do Münchna in nazaj so na voljo štiri dnevne povezave. Cene vozovnic se začnejo že pri 29 evrih.

Kako od železniške postaje do sejemskega prostora

Od glavne železniške postaje v Münchnu (Hauptbahnhof) pridete na sejmišče v približno 20 minutah. Linija U2 podzemne železnice vas popelje neposredno do cilja. Na spletni strani nemških železnic www.bahn.de boste našli vse potrebne informacije o potovanju z vlakom, vključno s prodajo vozovnic.

Beograjski sejem

Beograd ni le mesto za zabavo, je tudi mesto z bogatim izborom sejemskih prireditev. Na spletni strani www.sajam.co.rs si lahko ogledate program dogodkov in kdo ve, mogoče se boste naslednjič odpravili v Beograd prav zaradi sejma.

Vozni red in cene

Vozni red vlakov na relaciji Ljubljana-Beograd in nazaj. Do Beograda in nazaj lahko potujete že od 50 evrov.

Kako od železniške postaje do sejemskega prostora

Z glavne železniške postaje se do sejmišča se lahko zapeljete z avtobusi št. 511 in 551 ali s tramvaji št: 3, 12 in 13.