S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu.
Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo za razumevanje! Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Načrtujte svojo pot z vlakom

Zakaj bi se v poletni vročini jezili nad prometnimi zamaški? Raje se odločite za potovanje z vlakom in preizkusite načrtovanje poti z vlakom s pomočjo storitve Google Transit!

Google Transit je storitev, ki omogoča načrtovanje poti z javnim prevozom in tako spodbuja uporabo naravi prijaznejših oblik potovanja. Storitev bo v pomoč tako izkušenim popotnikom kot tistim, ki so si nahrbtnik prvič oprtali na rame in se morda podajajo na prvo samostojno pustolovščino.

Znotraj načrtovane poti omogoča ogled postankov, prestopov in urnika prevoznih sredstev, s tem pa omogoča vpogled v celotno strukturo potovanja in potniku znatno olajša načrtovanje poti. Zemljevidi so dostopni v dvanajst različnih jezikih, med katerimi je tudi slovenščina. Storitev podpira tudi načrtovanje poti med različnimi mesti in različnimi državami, prav tako pa omogoča kombiniranje različnih prevoznih sredstev, na primer vlaka in avtobusa. V projekt je vključenih že preko 480 mest po vsem svetu.

Sodelovanje v projektu Civitas Elan, del katerega je tudi uvedba Google Transita na spletno mesto Slovenskih železnic, je eden od projektov, ki je Slovenskim železnicam omogočal črpanje nepovratnih evropskih sredstev. Začel se je leta 2008 in se uspešno zaključuje letos.