Nakup vrednostne Urbane in podaljšanje mesečne Urbane na železniških postajah

Če se v Ljubljano pripeljete z vlakom in bi nato po mestu radi nadaljevali vožnjo z mestnim avtobusom, nimate pa še Urbane, ne skrbite.

Vrednostno kartico Urbana lahko kupite v Infocentru na železniški postaji Ljubljana, kot tudi na drugih, spodaj navedenih prodajnih mestih.

Enotna mestna, vrednostna kartica Urbana je brezkontaktna pametna kartica, s katero lahko brez gotovine plačujete vožnjo z ljubljanskimi mestnimi avtobusi, vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad in parkirnino na določenih parkiriščih. Na vašo vrednostno ali terminsko kartico lahko tudi naložite dobroimetje od enega do petdesetih evrov. Več o mestni kartici Urbana si lahko preberete na povezavi Ljubljanskega potniškega prometa.

Na Slovenskih železnicah lahko imetniki splošnih in šolskih abonentskih vozovnic za vlak podaljšate tudi veljavnost Urbane – mesečne vozovnice za mestni potniški promet LPP.

Prodajna mesta za podaljšanje mesečne vozovnice Urbane in nakup ter polnjenje vrednostne kartice Urbane: Celje, Hrastnik, Jesenice, Koper, Kranj, Ljubljana, Litija, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Pragersko, Postojna, Sevnica, Sežana, Škofja Loka, Trbovlje, Zagorje, Zidani Most.

Dodatne informacije lahko dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti: [email protected].