Nakup vrednostne Urbane in podaljšanje mesečne Urbane na železniških postajah

Če se v Ljubljano pripeljete z vlakom in bi nato po mestu radi nadaljevali vožnjo z mestnim avtobusom, nimate pa še Urbane, ne skrbite. Vrednostno kartico Urbana lahko kupite v Infocentru na železniški postaji Ljubljana, kot tudi na drugih, spodaj navedenih prodajnih mestih.

Enotna mestna, vrednostna kartica Urbana je brezkontaktna pametna kartica, s katero lahko brez gotovine plačujete vožnjo z ljubljanskimi mestnimi avtobusi, vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad in parkirnino na določenih parkiriščih. Na spodaj navedenih prodajnih mestih lahko kupite vrednostno kartico. Na vašo vrednostno ali terminsko kartico lahko tudi naložite dobroimetje od enega do petdesetih evrov. Več o mestni kartici Urbana si lahko preberete na povezavi Ljubljanskega potniškega prometa.

Na Slovenskih železnicah lahko imetniki splošnih in šolskih abonentskih vozovnic za vlak podaljšate tudi veljavnost Urbane – mesečne vozovnice za mestni potniški promet LPP.

Če ste potnik Slovenskih železnic in ste Urbano za mestni potniški promet LPP za letošnje leto že uredili na Potniškem centru LPP, boste v prihodnje lahko vsak mesec na železniških postajah izvedli enostavnejši in hitrejši nakup kombiniranega prevoza na enem mestu, kar pomeni, da boste lahko obe vozovnici kupili istočasno in na enem mestu. Storitev je omogočena imetnikom splošne abonentske vozovnice za vlak kot tudi imetnikom dijaških in študentskih abonentskih vozovnic za vlak. Dijaki lahko veljavnost šolske mesečne vozovnice Urbana podaljšajo od oktobra 2015 naprej, študenti od novembra 2015 dalje, drugi potniki pa vedno.

Prodajna mesta za podaljšanje mesečne vozovnice Urbane in nakup ter polnjenje vrednostne kartice Urbane: Celje, Hrastnik, Jesenice, Koper, Kranj, Ljubljana, Litija, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Pragersko, Postojna, Sevnica, Sežana, Škofja Loka, Trbovlje, Zagorje, Zidani Most.