V Ljubljani že šesto leto zapored mednarodna železniška konferenca za potniški promet

Ta teden, od 19. do 23. januarja, že šesto leto zapored v Ljubljani poteka evropska mednarodna konferenca za potniški promet, FTE (Forum Train Europe B1). V dvorani ljubljanskega hotela Union je več kot 140 delegatov iz vseh evropskih držav, ki so povezane z mednarodnim železniškim potniškim prometom. Delegati so predvsem predstavniki železniških prevoznikov, storitvenih podjetij (na primer podjetij, ki se ukvarjajo s catteringom na vlakih) in upravljavcev železniške infrastrukture. Na konferenci bodo opredelili ponudbo v mednarodnem železniškem prometu za vozni red 2009/2010, ki bo začel veljati 13. decembra letos.

Poslovodna uprava za omenjeno konferenco so Švicarske železnice, ki vodijo in koordinirajo delo na konferenci. Osrednja lega Slovenije v Evropi in zanimivost ter gostoljubnost Ljubljane so Švicarje že šestič zapored prepričale, da so tudi letos delegate iz številnih evropskih držav povabili v Ljubljano. Na omenjeni konferenci udeleženci opredeljujejo vso ponudbo za vozni red v prihodnjem voznorednem obdobju.

undefined

Generalni sekretar FTE gospod Peter Jäggy

“Zelo smo zadovoljni z delovnimi razmerami v Ljubljani. Delo na konferenci poteka v skupinah po posameznih prometnih smereh oziroma vlakih,” je povedal generalni sekretar FTE gospod Peter Jäggy. Tako predstavniki Slovenskih železnic na primer sodelujejo v skupinah, v katerih potekajo usklajevanja povezana z vlaki na relacijah Beograd-München, Budimpešta-Benetke, Ljubljana-Grčija in Beograd-Zürich.

FTE – Forum Train Europe predstavlja mednarodno združenje evropskih železniških uprav in družb za koordinacijo mednarodnega prometa (ločeno potniškega in tovornega).

undefined

Konferenca Forum Train Europe poteka v Hotelu Union v Ljubljani.