Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Brezplačni avtobus v Škocjanske jame, kmalu tudi v Lipico

Škocjanske jame vas vabijo, da si ogledate čudovito kraško podzemlje. Ponudba je še posebej zanimiva prav v počitniških dneh, saj tedaj veljajo posebni popusti. Tako so za vas pripravili družinski popust, s katerim je v petek in soboto družinski ogled cenejši za deset odstotkov. Še nekoliko večji popust pri nakupu vstopnice – 16 odstotkov – so namenili skupinam osnovnošolcev.

In kako priti do Škocjanskih jam? Najbolje kar z vlakom, saj vas bo na železniški postaji v Divači pričakal avtobus in vas brezplačno popeljal prav do vstopa v jame.

Naj, mimogrede, omenimo še to, da se boste lahko maja tisti, ki boste z vlakom pripotovali v Divačo, brezplačno peljali tudi do kobilarne Lipica.

Avtobusni prevoz Divača – Škocjanske jame

Vožnja Relacija Odhod/prihod
1. vožnja Železniška postaja Divača 11:05
Škocjanske jame 11:12
Železniška postaja Divača 11:25
2. vožnja Železniška postaja Divača 14:38
Škocjanske jame 14:46
Železniška postaja Divača 15:06

Avtobus vozi vsak dan.