Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Čedalje več potnikov na vlakih

Potniški vlaki Slovenskih železnic so lani prepeljali kar 16,65 milijona potnikov, kar je za 3,3 odstotka več kot leto prej. Hkrati se je število potniških kilometrov v primerjavi z letom 2007 povečalo za 2,8 odstotka. S povečanim številom potnikov so Slovenske železnice dosegle tudi prihodkovne cilje, saj so lanski transportni prihodki v potniškem prometu predlanske presegli kar za 5,3 odstotka.

Slovenske železnice si bodo v skladu s svojo strategijo tudi v prihodnje prizadevale povečati svoj tržni delež, kot cilj pa so si zadale prevzem vloge nosilca javnega potniškega prometa in integratorja.