Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kurenti so že obiskali Slovenske železnice

Kurenti so tradicionalno neločljiv del pustnega obdobja. Prihod osemnajstih kurentov v upravno stavbo našega podjetja je 11. februarja na ves glas naznanil približevanje pustnega časa. Vesele kurente, med katerimi je nekaj železničarjev, sta v imenu sodelavcev Slovenskih železnic sprejela namestnik generalnega direktorja Branko Omerzu in pomočnik generalnega direktorja Igor Hauptman. Skupaj so nazdravili prihajajoči pomladi in si zaželeli čim več prijetnih trenutkov do naslednjega leta, ko bodo kurenti prav gotovo spet dobrodošli gostje.

Vse, ki bi si želeli prepustiti vzdušju pustovanja, vabimo, da se z vlaki Slovenskih železnic odpravite na kurentovanje na Ptuju, na pustne dogodke v Slovenije ali karnevale na Reki, v Opatiji in Beljaku, kjer se boste tudi letos lahko sprehajali kot liki iz domišljije ali realnega sveta, ali pa boste opazovali druge … In tistim, ki bodo potovali z vlakom, ne bo treba skrbeti za vremenske razmere niti šteti morebitnih kozarčkov. Prepustite se torej rajanju in nato ponovno na vlak domov.

Igor Hauptman in Branko Omerzu sta sprejela kurente.