Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kurenti so že obiskali Slovenske železnice

Kurenti so tradicionalno neločljiv del pustnega obdobja. Prihod osemnajstih kurentov v upravno stavbo našega podjetja je 11. februarja na ves glas naznanil približevanje pustnega časa. Vesele kurente, med katerimi je nekaj železničarjev, sta v imenu sodelavcev Slovenskih železnic sprejela namestnik generalnega direktorja Branko Omerzu in pomočnik generalnega direktorja Igor Hauptman. Skupaj so nazdravili prihajajoči pomladi in si zaželeli čim več prijetnih trenutkov do naslednjega leta, ko bodo kurenti prav gotovo spet dobrodošli gostje.

Vse, ki bi si želeli prepustiti vzdušju pustovanja, vabimo, da se z vlaki Slovenskih železnic odpravite na kurentovanje na Ptuju, na pustne dogodke v Slovenije ali karnevale na Reki, v Opatiji in Beljaku, kjer se boste tudi letos lahko sprehajali kot liki iz domišljije ali realnega sveta, ali pa boste opazovali druge … In tistim, ki bodo potovali z vlakom, ne bo treba skrbeti za vremenske razmere niti šteti morebitnih kozarčkov. Prepustite se torej rajanju in nato ponovno na vlak domov.

Igor Hauptman in Branko Omerzu sta sprejela kurente.