Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nov brezplačnik na vlakih – Ekspres novice

V ponedeljek, 9. februarja, je izšla prva številka brezplačnih Ekspres novic. Ekspres novice so brezplačnik, namenjen potnikom, ki potujejo z vlaki Slovenskih železnic. Ekspres novice obveščajo o dogodkih na Slovenskih železnicah, poslovnih rezultatih, možnostih potovanja z vlakom na aktualne dogodke v Sloveniji in tujini ter o drugih zanimivostih iz poslovnega sveta, sveta zabave in športa.

Ekspres novice izhajajo v nakladi 15.000 izvodov, vsakih 14 dni. Dobite ga brezplačno na potniških vlakih in na izbranih dvajsetih največjih železniških postajah.

Ekspres novice so vam v formatu pdf (Acrobat reader) redno dosegljive tudi v e-obliki na spletni strani Ekspes novice.