Osem tisoč mladih z vlakom na informativne dneve

Slovenske železnice so se tudi letos dobro pripravile in uspešno organizirale prevoze na informativne dneve. Po pričakovanjih se je največ mladih peljalo v šolska središča z vlakom prvi dan, v petek, 13. februarja. Slovenske železnice so zato tega dne podaljšale garniture rednih vlakov in vpeljale dva dodatna jutranja vlaka, ki sta vozila iz Celja oziroma iz Litije v Ljubljano. Naslednji dan, v soboto, so poleg rednih vlakov vozili podaljšani vlaki v obe smeri na relacijah: od Murske Sobote do Ljubljane, od Kopra do Ljubljane in iz Nove Gorice do Ljubljane s prestopanjem na Jesenicah.

Mladi, ki so potovali z vlakom iz smeri Kopra in Postojne, so lahko v Ljubljani izjemoma izstopili tudi na postajališču Ljubljana Tivoli, ki je bliže ulicam, ob katerih je veliko fakultet.

Miloš Rovšnik, vodja prodaje v potniškem prometu, je povedal, da so se Slovenske železnice na informativne dneve posebej pripravile ter da so v petek in soboto dale v promet vse razpoložljive kapacitete. V info centru na železniški postaji Ljubljana so lahko dijaki oziroma mladi, ki so se odpravljali na fakultete, dobili tudi brošure in zemljevid mesta Ljubljana.