Slovenske železnice med najpomembnejšimi podjetji v Sloveniji

Uredništvo revije Manager je v zadnji izdaji revije zbralo podatke o najpomembnejših slovenskih podjetjih glede na njihovo poslovanje. Pri tem so povzeli podatke z lestvic, ki so jih sestavljali pri poslovnem dnevniku Finance in pri največjem slovenskem dnevnem časniku, Delu.

Slovenske železnice, d.o.o. in skupina Slovenske železnice se pojavljata na vseh lestvicah najpomembnejših slovenskih podjetij oziroma poslovnih skupin. Med največjimi poslovnimi skupinami in podjetji v Sloveniji se je skupina Slovenske železnice na podlagi šestih kazalnikov časnika Finance uvrstila na 13. mesto, same Slovenske železnice pa so na lestvici največjih slovenskih podjetij leta 2007 celo na 11. mestu. Na lestvici najboljših slovenskih podjetij časnika Finance so se Slovenske železnice uvrstile na 35. mesto, na lestvici najuspešnejših poslovnih skupin in podjetij v letu 2007 pa je skupina Slovenske železnice zasedla 19. mesto. Na lestvici največjih izvoznikov leta 2007 časnika Delo pa so Slovenske železnice zasedle 20 mesto.

Tudi poslovni tisk torej potrjuje velik pomen Slovenskih železnic kot enega od največjih in najpomembnejših slovenskih podjetij.