Taborniki uživali na izletu z vlakom – na posebne izlete z vlakom lani kar 56.000 potnikov

Mateja Košak, starešina skupine tabornikov rodu Belega sokola iz Ljubljane, nam je pisala: “Bilo nas je 39, vse je potekalo po načrtu. Zelo prijeten občutek je, ko zaposleni vedo za napovedano akcijo in so prijazni ter zelo ustrežljivi – od prodajnega osebja v potniškem prometu, vodje na blagajni železniške postaje v Ljubljani, sprevodnice na poti iz Ljubljane do Laškega, sprevodnika na poti nazaj v Ljubljano do vseh železničarjev, s katerimi smo imeli opravka. V treh letih je bila to naša tretja akcija Z vlakom v toplice Laško. Hvala vam za vaš trud in sodelovanje! Skupinska fotografija vseh zadovoljnih izletnikov ob muzejski lokomotivi v Laškem pa je najbolj zgovoren dokaz za naše zadovoljstvo.”

Ponudba za prevoze skupin na Slovenskih železnicah je pestra in zanjo se odloča veliko ciljnih skupin – predšolski otroci, osnovnošolski otroci, srednješolci, študentje ter odrasli in upokojenci.

Za potovanje večjih skupin in za potovanja po prilagojenem voznem redu je mogoče naročiti tudi prevoze s posebnimi vlaki. Poskrbimo lahko tudi za gostinske storitve, animacije na vlaku, glasbo, prevoz koles. Organiziramo lahko dodatne avtobusne prevoze z železniških postaj do izbranih ciljev in celovit turistični program po želji naročnika.

Takšni izleti so organizirani za skupine dvajset ali več oseb. Trudimo se čim bolj ustreči pričakovanjem potnikov, in jim zato ponujamo celovito ponudbo, prevoz z vlakom in izletniški aranžma. Ponudba je predstavljena v katalogu Gremo z vlakom. Po tej ponudbi in s posebej naročenimi izleti smo lani prepeljali kot skupine po dogovoru 56.000 potnikov.

Poleg rednih vlakov smo na Slovenskih železnicah pripravljeni uvesti tudi posebne vlake za večje skupine. Dodatne vlake vpeljemo tudi ob večjih dogodkih ali pa jim dodamo vagone. Lani smo tako s posebnimi vlaki prepeljali 19.566 potnikov. Zgled dobre prakse je dogodek Pivo in cvetje v Laškem. Lani smo na omenjeno prireditev prepeljali 18.120 potnikov.