Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Terme Olimia – Začetek postopka prodaje in sprejemljive okvire je potrdil nadzorni svet

Slovenske železnice so se v letu 2007 odločile za prodajo delnic Term Olimje, saj naložba v delnice Term Olimje ni bila dolgoročna naložba. Slovenske železnice usmerjajo sredstva v razvoj v svoje osnovne dejavnosti. V zaključku pogajanj Slovenskih železnic in najboljšega ponudnika, družbe Finander, za prodajo delnic Term Olimje, je prišlo do nesporazuma pri zagotovitvi nediskriminatornega obravnavanja interesov ostalih in malih delničarjev. Z družbo Finander so Slovenske železnice dne 19. 2. 2009 sklenile izvensodno poravnavo, s katero so se izognili vsem tveganjem, ki jih prinaša dolgotrajno pravdanje in tekoče slabšanje razmer na svetovnih in domačih kapitalskih trgih. Glede na omenjeno stanje na kapitalskih trgih sta se družbi uskladili za poravnavo v znesku 36,99 EUR na lot. Pričetek postopka prodaje in sprejemljive okvire je potrdil nadzorni svet, in tudi redno spremljal postopke v teku. Tudi nov nadzorni svet bo vsekakor obveščen o vseh podrobnostih.