Z vlakom na informativne dneve

Z vlakom na informativne dneve potuje vsako leto več mladih, letos pričakujemo okrog 6 do 8 tisoč mladih. Na Slovenskih železnicah smo zato pripravili podaljšane garniture rednih vlakov in dodatne vlake.

V petek, 13. februarja, bosta tako poleg rednih vlakov vozila tudi dva dodatna vlaka: prvi bo odpeljal iz Celja ob 7.15 in pripeljal v Ljubljano ob 8.43, drugi pa bo krenil iz Litije ob 7.35 in pripeljal v Ljubljano ob 8.08.

V soboto, 14. februarja, pa bodo poleg rednih vlakov vozili podaljšani vlaki v obe smeri na relacijah: od Murske Sobote do Ljubljane, od Kopra do Ljubljane in iz Nove Gorice do Ljubljane s prestopanjem na Jesenicah.

Vsi redni vlaki v jutranjih urah iz smeri Kopra se bodo izjemoma ustavili tudi na postajališču Ljubljana Tivoli. Tako bodo potniki lahko izstopili bliže ulicam, ob katerih je veliko fakultet, na primer bliže Aškerčevi ali Tržaški.

V Ljubljani na železniški postaji bosta postavljeni dve info točki, v sodelovanju s ŠOU-om Ljubljana. Ena bo usmerjena proti Vilharjevi ulici, druga pa bo stala pri Tir Baru na železniški postaji. Dijaki oziroma mladi, ki se odpravljajo na fakultete, bodo dobili tudi brošure, zemljevid mesta Ljubljana in informacije o avtobusnih povezavah do fakultet. V Mariboru bo prav tako postavljena ŠOU info točka in posebej še dodatna info točka Slovenskih železnic. Mestna občina Maribor je tudi odobrila brezplačni avtobusni prevoz z železniške postaje do mariborskih fakultet.

Seveda pa bodo lahko mladi dobili informacije tudi v stalnih info centrih na železniških postajah. Sodelavci Slovenskih železnic bodo z veseljem usmerjali mlade, ki bodo na poti na informativni dan.

Vsa podrobnejša pojasnila in informacije o voznih redih in cenah lahko dobite: v info centrih Ljubljana, Celje in Maribor, na potniških blagajnah, v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332, ali po elektronski pošti.

Slovenske železnice želijo vsem prijetno potovanje in veliko študijskega uspeha!