Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Novo prodajno mesto na postajališču Ljubljana Tivoli

Slovenske železnice načrtujemo postati nosilec javnega potniškega prometa na območju Ljubljane in primestnih občin, iz katerih se v prestolnico vozi največ potnikov. Zato nameravamo urediti sedanja postajališča ter uvesti nova, in tako potnikom ponuditi dodatne možnosti hitrega in udobnega prevoza z vlakom v središče Ljubljane. Na postajališčih, na katerih v vlake vstopa največ potnikov, bomo namestili kioske, v njih pa bo mogoče kupovati vozovnice za vse proge Slovenskih železnic.

Tako od jeseni že delujeta dva kioska, in sicer na postajališčih Ljubljana Stegne in Litostroj, tretjega, postavljenega na postajališču Ljubljana Tivoli, pa bomo odprli v petek, 15. maja.

Slovenske železnice vam želijo prijetno potovanje!