Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz na progi Ljubljana – Kranj, 01. in 02. avgust

Namesto lokalnih potniških vlakov bodo vozili avtobusi med postajama Medvode in Kranj ter obratno po železniškem voznem redu. Ustavljali bodo na vseh postajah in postajališčih.

Namesto mednarodnih vlakov bodo vozili avtobusi med posajama Ljubljana in Kranj ter obratno.

Zaradi avtobusnih prevozov bo prihajalo do približno 15 min zamud.

Potnikom se opravičujemo in jih prosimo za razumevanje.