Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Kar trije vlaki potnikov na koncert irske zasedbe U2

Za potrebe prevoza obiskovalcev koncerta irske skupine U2 v Zagrebu so Slovenske železnice organizirale dva posebna vlaka iz Ljubljane (s postanki na postajah Litija, Trbovlje, Zidani Most, Dobova) in en posebni vlak iz Maribora (s postanki na postajah Pragersko, Celje, Sevnica, in Dobova). Vmesni postanki so bili vnaprej predvideni, da bi tako omogočili vstop potnikov tudi v krajih na prevozni poti vlakov.

Iz Ljubljane je prvi vlak peljal v nedeljo, 9. avgusta, v sestavi 5 sedežnih vagonov in gostinskega vagona, skupna kapaciteta je bila 300 potnikov.

V ponedeljek, 10. avgusta, pa sta zaradi izjemnega zanimanja na koncert odpeljala vlaka iz Ljubljane (z maksimalno možno kapaciteto 15 sedežnih vagonov in gostinski vagon, skupaj je bilo 900 potnikov) in iz Maribora (8 sedežnih vagonov in gostinski vagon, skupaj je bilo 432 potnikov). Dolžina vlaka iz Ljubljane je bila za slovenske proge res izjemna. Kljub množici potnikov je vlak odpeljal točno.