Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz potnikov: Divača-Koper (23. in 24. avgust)

Zaradi vzdrževalnih del na progi bo med postajama Divača in Koper organiziran nadomestni avtobusni prevoz potnikov:

  • v nedeljo, 23. avgusta, namesto vlaka z odhodom iz Divače ob 11.03 in namesto vlaka z odhodom iz Kopra ob 14.45;
  • v ponedeljek, 24. avgusta, namesto vlakov z odhodom iz Divače ob 7.47 in 11.03 ter namesto vlakov z odhodom iz Kopra ob 10.03 in 14.45. Za potnike, ki so namenjeni v Prešnico, bo prevoz zagotovljen s kombijem. Potniki s postajališča Prešnica vstopijo ob magistralni cesti pri odcepu za Prešnico.

Prosimo za razumevanje.