Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nova kartica ugodnosti SŽ-Ej!Kartica za mlade do 26. leta

Novo ime, nova oblika, vendar še vedno iste ugodnosti za mlade do 26. leta za potovanja z vlakom v Sloveniji in tujino.

Od prvega septembra lahko mladi do 26 let kupite kartico ugodnosti SŽ-Ej!KArtica, ki je zamenjala kartico ugodnosti SŽ-Euro<26. SŽ-Ej!KArtica je namenjena za vse mlade do 26. leta, ne glede na status (dijak, študent, zaposlen, brezposeln) in omogoča 30-odstotni popust za prevoz z vsemi vrstami vlakov po Sloveniji in 25-odstotni popust za potovanja po tujini (Railplus). Velja v 41 evropskih državah, kjer vam je na voljo več kot 100.000 popustov, uporablja pa jo več kot 4 milijone mladih po Evropi.

Kartice SŽ-EURO<26 se lahko uporabljajo na Slovenskih železnicah do konca veljavnosti.

Več o novi kartici SŽ-Ej!KArtica