Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ugodno v Nemčijo

Ugodna ponudba Smart velja za potovanja v München v 2. razredu z vlaki:
210-110, 212-112 in z vlakom 498, oziroma iz Münchna v Slovenijo z vlaki 111-211, 113-213 in 499. Enosmerna vozovnica Smart za potovanje iz Ljubljane v München stane le 29 oz. 39 evrov.

Za potovanje v Frankfurt pa ponudba Smart velja za potovanje v 2. razredu z vlakom 212-112, oziroma iz Frankfurta v Slovenijo z vlakom 113-213. Za enosmerno Smart vozovnico do Frankfurta boste tako odšteli le 49 evrov.

Cena vozovnice vključuje tudi rezervacijo sedeža.

Vozovnice po ponudbi Smart so na voljo do zasedbe razpoložljivih mest. Število vozovnic je omejeno. Priporočamo, da vozovnico kupite vsaj nekaj dni pred potovanjem. Vozovnica Smart velja samo za dan in vlak, za katerega je izdana. Ponudba ne velja ob petkih. Prestop v višji razred (1.) ni dovoljen Vozovnico je mogoče kupiti v predprodaji največ tri mesece pred potovanjem.