Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Ugodno v Nemčijo

Ugodna ponudba Smart velja za potovanja v München v 2. razredu z vlaki:
210-110, 212-112 in z vlakom 498, oziroma iz Münchna v Slovenijo z vlaki 111-211, 113-213 in 499. Enosmerna vozovnica Smart za potovanje iz Ljubljane v München stane le 29 oz. 39 evrov.

Za potovanje v Frankfurt pa ponudba Smart velja za potovanje v 2. razredu z vlakom 212-112, oziroma iz Frankfurta v Slovenijo z vlakom 113-213. Za enosmerno Smart vozovnico do Frankfurta boste tako odšteli le 49 evrov.

Cena vozovnice vključuje tudi rezervacijo sedeža.

Vozovnice po ponudbi Smart so na voljo do zasedbe razpoložljivih mest. Število vozovnic je omejeno. Priporočamo, da vozovnico kupite vsaj nekaj dni pred potovanjem. Vozovnica Smart velja samo za dan in vlak, za katerega je izdana. Ponudba ne velja ob petkih. Prestop v višji razred (1.) ni dovoljen Vozovnico je mogoče kupiti v predprodaji največ tri mesece pred potovanjem.