Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z anketo do 50-odstotnega popusta

Na Slovenskih železnicah posodabljamo sistem za prodajo vozovnic. Lani smo uresničili prvi del projekta Ticketing, s katerim smo uvedli prodajo vozovnic z mobilnimi terminali.

Letošnje šolsko leto smo uvedli brezkontaktne čip kartice za mesečne šolske vozovnice, načrtujemo pa še postavitev avtomatov za prodajo vozovnic, tako imenovanih kartomatov, in prodajo vozovnic po spletu.

Pripravili smo vprašalnik, vas pa prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in ga izpolnite. Vaše mnenje je za nas pomembno vodilo pri uvajanju novih storitev.

Prvih petdeset obiskovalcev spletne strani, ki bo izpolnilo vprašalnik, bo po pošti prejelo kupon za dve osebi s 50-odstotnim popustom za potovanje z vlakom po Sloveniji.

Prosimo, da natančno vpišete svoje podatke, da vam bomo lahko poslali kupon na pravi naslov. Če ne želite prejeti kupona, vnos osebnih podatkov ni obvezen.

Izpolnite vprašalnik