Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z anketo do 50-odstotnega popusta

Na Slovenskih železnicah posodabljamo sistem za prodajo vozovnic. Lani smo uresničili prvi del projekta Ticketing, s katerim smo uvedli prodajo vozovnic z mobilnimi terminali.

Letošnje šolsko leto smo uvedli brezkontaktne čip kartice za mesečne šolske vozovnice, načrtujemo pa še postavitev avtomatov za prodajo vozovnic, tako imenovanih kartomatov, in prodajo vozovnic po spletu.

Pripravili smo vprašalnik, vas pa prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in ga izpolnite. Vaše mnenje je za nas pomembno vodilo pri uvajanju novih storitev.

Prvih petdeset obiskovalcev spletne strani, ki bo izpolnilo vprašalnik, bo po pošti prejelo kupon za dve osebi s 50-odstotnim popustom za potovanje z vlakom po Sloveniji.

Prosimo, da natančno vpišete svoje podatke, da vam bomo lahko poslali kupon na pravi naslov. Če ne želite prejeti kupona, vnos osebnih podatkov ni obvezen.

Izpolnite vprašalnik