Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Prekinitev delovanja spletnih strani Slovenskih železnic

V ponedeljek, 19. oktobra, od 15.30 in predvidoma do 19.30 spletne strani Slovenskih železnic ne bodo dosegljive zaradi nujnih vzdrževalnih del na informacijskem sistemu Slovenskih železnic.

V tem času vam bodo z informacijami o voznih redih in ponudbah z veseljem pomagali na najbližji železniški postaji ali v klicnem centru SŽ na telefonski številki 01 29 13 332.

Slovenske železnice se vsem uporabnikom zahvaljujejo za razumevanje.