Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Znani so izžrebanci nagradne igre: “Do bogatih nagrad z e-vlogo za šolsko vozovnico”

V začetku šolskega leta smo omogočili dijakom, vajencem in študentom izpolnjevanje elektronske vloge za subvencionirano šolsko vozovnico, ki so jo oddali na železniški postaji, kar je bil pogoj, da so prejeli abonentsko vozovnico takoj in si s tem prihranili čas. Obenem so vsi, ki so izpolnili e-vlogo, lahko sodelovali v nagradni igri “Do bogatih nagrad z e-vlogo za šolsko vozovnico”, ki je trajala od 12. avgusta do 10. oktobra.

V nagradni igri smo podelili 1.714 kuponov za 50-odstotni popust. Kupon omogoča nakup vozovnice za katero koli relacijo na progah Slovenskih železnic za dve osebi v 2. razredu vseh vlakov. Kupone so prejeli vsi abonenti, ki so oddali izpolnjeno e-vlogo na potniški blagajni.

Prvim 200 abonentom, ki so izpolnili e-vlogo, bo turistična agencija Collegium podarila popust v vrednosti 10 evrov za novoletne aranžmaje.

Nagradno žrebanje e-vlog je potekalo skladno s pravili nagradne igre 15. oktobra ob 10.00 v prostorih Slovenskih železnic, na Kolodvorski ulici 11 v Ljubljani, v prisotnosti tričlanske komisije.

V nagradnem skladu so bile naslednje nagrade:

1. nagrada: tridnevno silvestrovanje za dve osebi v Budimpešti s TA Collegium
(v vrednosti 300 evrov)
2. nagrada: vozovnici za dve osebi na Dunaj (v vrednosti: 247,20 evra)
3. nagrada: vozovnici za dve osebi v München (v vrednosti: 144,80 evra)
4. nagrada: vozovnici za dve osebi v Beograd (v vrednosti: 141,20 evra)

Nagrade prejmejo:

izžrebanci E-vloge_09

Nagrajencem čestitamo, o postopku prevzema nagrade bodo obveščeni po pošti.

Vsem udeležencem nagradne igre se zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo prijetno potovanje, ter uspešno šolsko oziroma študijsko leto.