Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Sprememba voženj vlakov iz Slovenije proti Dunaju

Zaradi izgradnje nove centralne železniške postaje na Dunaju, bo železniška postaja Wien/Dunaj Südbahnhof od vključno 13. decembra dalje zaprta.

V začasni uporabi bo le njen vhodni del (Ostbahn), kjer bodo imeli še vedno odhode in prihode vlaki za Bratislavo in določeni lokalni vlaki.

Od 13. decembra dalje vsi vlaki iz smeri Graz/Gradec in Beljak/Villach, Celovec/Klagenfurt in s tem tudi vsi vlaki iz/v Slovenijo (150-151, 158-159, 250, 251, 252, 255, 256, 257, 258 in 259) vozijo do/od postaje Wien/Dunaj Meidling

S postaje Dunaj/Wien Meidling so zagotovljene povezave do:

  • železniške postaje Wien/Dunaj West, z linijo podzemne železnice U6,
  • železniške postaje Wien/Dunaj Südbahnhof (Ostbahn), z mestno železnico (S-Bahn),
  • centra mesta, s tramvajsko linijo 62 in avtobusno linijo 59A , ter
  • letališča Wien Schwechat, z linijo letališkega avtobusa (Flughafenbus)

“Začasna” postaja Wien/Dunaj Meidling je opremljena z vsemi storitvami za potnike in bo v uporabi do pričetka delovanja nove centralne železniške postaje; predvidoma do decembra 2012.

Podrobnejše informacije dobite pri osebju Avstrijskih železnic.